Uutiset

Sastamalan kaupunki haluaa mukaan Tampereen seudun lähijunaliikenteeseen

Sastamalan kaupunki haluaa mukaan Tampereen seudun lähijunaliikenteeseen

Sastamalan kaupunki haluaa mukaan Tampereen seudun lähijunaliikenteeseen. Sastamalan kaupungin tavoitteena on saada lähitulevaisuudessa Vammalan ja Karkun asemilta tunnin välein tapahtuva lähijunaliikenne Tampereelle. Matka-aika Tampereelle olisi Karkusta 30 ja Vammalasta 40 minuuttia.

Etenemisen pohjalle ollaan teettämässä selvitystä, jolla arvioidaan lähijunaliikenteen lähtökohtia, aikatauluja, liityntäliikennettä, liityntäpysäköintiä ja asemanseutujen kehittämistä. Selvityksen pohjalta Sastamalan kaupunki lähtee viemään eteenpäin lähijunaliikenteeseen liittyviä kehittämistoimia.

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan Tampereen seudun lähijunaliikenteen laajentaminen Sastamalaan olisi hyvä ja toimiva ratkaisu Tampereen työssäkäyntialueen laajentamiseksi ja joukkoliikenteen kehittämiseksi.

Sastamalan ja Tampereen/Nokian välinen pendelöinti on jo nyt hyvin runsasta. Vuoden 2016 tilastojen mukaan Tampereen suunnasta Sastamalaan tai Sastamalasta Tampereen suuntaan pendelöi 2100 työntekijää. Sastamalalaisista junaa työmatkoihin käyttää nyt 200-300 henkilöä.

- Tämä kertoo, että kasvun mahdollisuutta junaliikenteelle on olemassa. Vammalan ja Karkun asemien matkustajamäärät ovat olleet jo kasvussa. Vuodesta 2014 vuoteen 2019 junamatkustajien määrä on kasvanut 50%, kertoo Sastamalan kaupungin maankäyttöjohtaja Ilmari Mattila.

Osasyynä matkustajamäärän kasvuun Mattila pitää Vammalan aseman liityntäpysäköinnin kehittämistä.

Esitys selvitystyön aloittamisesta käsitellään kaupunginhallituksessa maanantaina 21.12.2020.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>