Uutiset

Jouluaattona lunta suuressa osassa Suomea

today22.12.2020

Background
share close

Ilmatieteen laitoksen 22.12. tekemän sääennusteen mukaan Suomessa vallitsee ennen jouluaattoa etelänpuoleinen ilmavirtaus, ja sää on koko maassa lauhaa. Jouluaattona tuuli alkaa vähitellen kääntyä idän ja pohjoisen välille ja sää alkaa kylmetä.

Aatonaattona eli keskiviikkona Suomeen saapuu sadealue, joka leviää suureen osaan maata. Sade alkaa vetenä länsirannikolla, mutta muuttuu yöllä laajalti lumeksi. Keskiviikon aikana lunta kertyy suurimmassa osassa maata 4-8 cm ja ajokeli on huono – ainoastaan länsirannikolla sateet tulevat enimmäkseen vetenä tai räntänä. Sadealueen jälkipuolella maan etelä- ja länsiosassa sää on melko lauhaa ja lämpötila nousee nollan yläpuolelle mikä sulattaa vastasatanutta lunta.

Jouluaattona matalapaineen heiketessä lumisateita tulee vielä lähinnä maan keski- ja pohjoisosissa ja ajokeli on paikoin huono.

– Jouluaatto on valkea suuressa osassa maata, mutta etelä- ja länsirannikolla lunta ei ole tai sitä on hyvin vähän vähäisten lumi- tai räntäkuurojen ansiosta, summaa meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta.

Jouluaattona päivällä lämpötilan nollaraja kulkee Kymenlaaksosta Pirkanmaan kautta Pohjanmaalle, mutta iltaa kohden sää alkaa pakastua näilläkin alueilla. Lounais-Suomessa on muutama lämpöaste. Maan pohjoisosassa lämpötila on -5…-15 astetta.

Joulupäivänä lämpötila on lähes koko maassa pakkasella, rannikolla mahdollisesti vielä nollan tuntumassa, mutta Lapissa pakkanen kiristyy jo huomattavasti ja on noin -15…-25 astetta. Tapaninpäivänä on odotettavissa yhä kylmempää ja pakkanen kiristyy myös maan eteläosassa -5 asteen tienoille, Lapissa jopa -30 asteen tienoilla.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%