Uutiset

Ratapihankadun uusi osuus avattu

today28.12.2020

Background
share close

Tampereella Ratapihankadun linjaus on nyt rakennettu suoraksi siirretyn tavara-aseman ja Morkun aukion kohdalla, ja katuosuus on avattu liikenteelle.  Ratapihankatu ulottuu Rantatunnelilta Viinikan liittymään ja kulkee nimensä mukaisesti pitkän osuuden radan viertä.

Koska kadulta puuttuvat vielä ajoratamerkinnät, liikennettä ohjataan liikenteenohjauslaitteilla.

Ratapihankadulta pohjoisen suunnasta Tammelaan kääntyvät ajavat Väinölänkadun kautta, ja Väinölänkadulta pääsee myös kääntymään Ratapihankadulle molempiin suuntiin. Ratapihankatua etelän suunnasta ajavat pääsevät kääntymään Tammelaan myös Tammelankadun kautta, mutta Ratapihankatua pohjoisen suunnasta ajavat eivät pääse kääntymään Tammelankadulle.

Nyt suljetaan myös väliaikaiseen kiertoreittiin kuulunut pätkä Ratapihankadulta Peltokadulle. Peltokadun liikennejärjestelyt muuttuvat siten, että katu on kokonaan kaksisuuntainen.

Vellamonkadulta Ratapihankadulle rakennetaan kokonaan uusi ajoyhteys vuonna 2021 samalla, kun rakennetaan muita Ratapihankatua risteäviä katuja.

Ratapihankadun valaistus on osittain väliaikainen voimalaitoksen työmaan erikoiskuljetuksien takia. Nyt avattavalla Ratapihankadun osuudella kadulla on kaksi kerrosta päällystettä. Ylin päällystekerros tehdään keväällä 2021, jolloin tehdään myös muita viimeistelytöitä ja lopullinen katuvalaistus.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät tässä vaiheessa ennallaan.

Alueella jatkuvat rakennustyöt. Talvella Peltokadulla ja tulevan Vellamonkadun osuuden kohdalla tehdään kaukokylmälinjan siirtotyö. Toukokuussa alkavassa katu-urakassa rakennetaan Ratapihankatua risteävät kadut Vellamonkatu ja Tammelankatu ja myös Peltokatu. Ratapihankadulle ja Murtokadulle rakennetaan urakan yhteydessä jalkakäytävät. Myös Murtokadun ja Scandicin seutu rakennetaan katusuunnitelman mukaiseksi.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%