Uutiset

Ratapihankadun uusi osuus avattu

Ratapihankadun uusi osuus avattu

Tampereella Ratapihankadun linjaus on nyt rakennettu suoraksi siirretyn tavara-aseman ja Morkun aukion kohdalla, ja katuosuus on avattu liikenteelle.  Ratapihankatu ulottuu Rantatunnelilta Viinikan liittymään ja kulkee nimensä mukaisesti pitkän osuuden radan viertä.

Koska kadulta puuttuvat vielä ajoratamerkinnät, liikennettä ohjataan liikenteenohjauslaitteilla.

Ratapihankadulta pohjoisen suunnasta Tammelaan kääntyvät ajavat Väinölänkadun kautta, ja Väinölänkadulta pääsee myös kääntymään Ratapihankadulle molempiin suuntiin. Ratapihankatua etelän suunnasta ajavat pääsevät kääntymään Tammelaan myös Tammelankadun kautta, mutta Ratapihankatua pohjoisen suunnasta ajavat eivät pääse kääntymään Tammelankadulle.

Nyt suljetaan myös väliaikaiseen kiertoreittiin kuulunut pätkä Ratapihankadulta Peltokadulle. Peltokadun liikennejärjestelyt muuttuvat siten, että katu on kokonaan kaksisuuntainen.

Vellamonkadulta Ratapihankadulle rakennetaan kokonaan uusi ajoyhteys vuonna 2021 samalla, kun rakennetaan muita Ratapihankatua risteäviä katuja.

Ratapihankadun valaistus on osittain väliaikainen voimalaitoksen työmaan erikoiskuljetuksien takia. Nyt avattavalla Ratapihankadun osuudella kadulla on kaksi kerrosta päällystettä. Ylin päällystekerros tehdään keväällä 2021, jolloin tehdään myös muita viimeistelytöitä ja lopullinen katuvalaistus.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät tässä vaiheessa ennallaan.

Alueella jatkuvat rakennustyöt. Talvella Peltokadulla ja tulevan Vellamonkadun osuuden kohdalla tehdään kaukokylmälinjan siirtotyö. Toukokuussa alkavassa katu-urakassa rakennetaan Ratapihankatua risteävät kadut Vellamonkatu ja Tammelankatu ja myös Peltokatu. Ratapihankadulle ja Murtokadulle rakennetaan urakan yhteydessä jalkakäytävät. Myös Murtokadun ja Scandicin seutu rakennetaan katusuunnitelman mukaiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>