Koronavirus

Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella yhteensä 13 tartuntaa joulun aikana

today29.12.2020

share close

Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella todetun tartuntaketjun myötä tartuntojen määrä on kasvanut vähitellen altistuneiden päädyttyä testeihin ja saatua tuloksia. Virroilla on kaikkiaan ollut koronapositiivisia yhteensä 16, joista 12 on viime ajoilta. Lisäksi 2 tartunnan saanutta ulkopaikkakuntalaista on Virroilla. Altistuneita on karanteenissa noin 40. Ruovedellä on tällä hetkellä yhdeksän eristyksistä, joista kahdeksan altistunutta ja yksi tartunnan saanut. Altistuneiden määrä on näin ollen laskenut jouluaaton tilanteesta.

Pääsääntöisesti Virtain tilanne juontaa juurensa yhteen ketjuun, jossa alkuvaiheessa tuli altistumisia ja sitä myöten myös tartuntoja. Alkuvaiheessa tartuntoja painottui sote-henkilöstöön, mutta viimeaikojen tartunnat ja altistumiset eivät ole koskeneet sote-henkilöstöä. Uudet tartunnat ja altistumiset ovat pitkälti tartunnan saaneiden lähipiiristä.

Yhdellä potilaalla on todettu tartunta ja häntä sekä hänelle altistunutta hoidetaan eristyksissä. Alkuvaiheessa terveyskeskuksen altistumisten noustessa, jouduttiin soveltamaan sovellettuja karanteeneja, mutta ne ovat loppumassa. Virtain osastolla testataan kaikki potilaat kahteen otteeseen. Samoin sote-henkilöstöä on testattu. Vuodeosaston vierailuja ja paikkamäärää on rajoitettu, kunnes tilanne on saatu stabiloitua.

Tilanne on yleisesti ottaen kuitenkin hallinnassa, sillä tartuntaketju on tunnistettu ja sen toimenpiteet on tehty sen mukaisesti. Siitä huolimatta on tartuntojen määrä nostanut tilanteen huolestuttavaksi. Viimeisen kahden viikon ajalta tunnistetut tartunnat 100 000 asukasta kohden on ollut Virroilla 183,37 ja Ruovedellä 40,76. Virtain lukema on vertailuajalta Pirkanmaan heikoin.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%