Koronavirus, Uutiset

Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella yhteensä 13 tartuntaa joulun aikana

Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella yhteensä 13 tartuntaa joulun aikana

Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella todetun tartuntaketjun myötä tartuntojen määrä on kasvanut vähitellen altistuneiden päädyttyä testeihin ja saatua tuloksia. Virroilla on kaikkiaan ollut koronapositiivisia yhteensä 16, joista 12 on viime ajoilta. Lisäksi 2 tartunnan saanutta ulkopaikkakuntalaista on Virroilla. Altistuneita on karanteenissa noin 40. Ruovedellä on tällä hetkellä yhdeksän eristyksistä, joista kahdeksan altistunutta ja yksi tartunnan saanut. Altistuneiden määrä on näin ollen laskenut jouluaaton tilanteesta.

Pääsääntöisesti Virtain tilanne juontaa juurensa yhteen ketjuun, jossa alkuvaiheessa tuli altistumisia ja sitä myöten myös tartuntoja. Alkuvaiheessa tartuntoja painottui sote-henkilöstöön, mutta viimeaikojen tartunnat ja altistumiset eivät ole koskeneet sote-henkilöstöä. Uudet tartunnat ja altistumiset ovat pitkälti tartunnan saaneiden lähipiiristä.

Yhdellä potilaalla on todettu tartunta ja häntä sekä hänelle altistunutta hoidetaan eristyksissä. Alkuvaiheessa terveyskeskuksen altistumisten noustessa, jouduttiin soveltamaan sovellettuja karanteeneja, mutta ne ovat loppumassa. Virtain osastolla testataan kaikki potilaat kahteen otteeseen. Samoin sote-henkilöstöä on testattu. Vuodeosaston vierailuja ja paikkamäärää on rajoitettu, kunnes tilanne on saatu stabiloitua.

Tilanne on yleisesti ottaen kuitenkin hallinnassa, sillä tartuntaketju on tunnistettu ja sen toimenpiteet on tehty sen mukaisesti. Siitä huolimatta on tartuntojen määrä nostanut tilanteen huolestuttavaksi. Viimeisen kahden viikon ajalta tunnistetut tartunnat 100 000 asukasta kohden on ollut Virroilla 183,37 ja Ruovedellä 40,76. Virtain lukema on vertailuajalta Pirkanmaan heikoin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>