Uutiset

Nokian uuden hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi on valittu Skanska

today5.1.2021

Background
share close
Nokian hyvinvointikeskuksen tunnusmerkkinä on kattolyhty. Lyhty on valaistuna hyvinvointikeskuksen maamerkki, ja se tuo luonnonvaloa rakennuksen pääaulaan. Kuva: Aihio Arkkitehdit Oy.

Nokian kaupunki on valinnut Skanskan Nokian hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi. Skanskan vastuulla ovat sekä kohteen suunnittelu että rakentaminen. Urakka kattaa myös talotekniset asennukset.

Osoitteeseen Maununkatu 16 rakentuvaan uudisrakennukseen tulee noin 10 500 bruttoneliömetriä yhteensä viiteen kerrokseen. Rakennus sijoittuu vanhan puretun Nokian terveyskeskuksen paikalle, ja sen energialuokka on A. Hankkeen suunnittelu aloitetaan heti vuoden 2021 alussa, ja rakentaminen myöhemmin keväällä.

”Hyvinvointikeskus on merkittävä nokialaisten peruspalvelujen tuottamisen edellytyksiä vahvistava ja tehostava rakennushanke Nokian keskustassa. Uutta hyvinvointikeskusta on valmisteltu huolellisesti ja sen toteuttamista varten on saatu sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa. On hienoa, että olemme päässeet sopimusvaiheeseen ja rakentaminen alkaa yhteistyössä kokeneen rakennusliikkeen kanssa”, Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela sanoo.

Nokian hyvinvointikeskuksen sisätiloissa hyödynnetään mahdollisimman paljon puumateriaalia, mikä tuo lämpimän tunnelman. Kuva: Aihio Arkkitehdit Oy.

Rakennus sijaitsee ympäristössä, jossa on kolme vanhaa suojeltua sairaalarakennusta, mikä on huomioitu uuden hyvinvointikeskuksen ulkomuodossa. Rakennuksen tunnusmerkkinä on kattolyhty. Lyhty on valaistuna hyvinvointikeskuksen maamerkki, ja se tuo luonnonvaloa rakennuksen pääaulaan. Sisätiloissa hyödynnetään mahdollisimman paljon puumateriaalia, mikä tuo lämpimän tunnelman.

”Aloitamme hankkeen suunnitelmien kehittämisen vuoden alusta yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa. Tavoitteena on löytää ratkaisut, jotka tukevat uuden hyvinvointikeskuksen toiminnallisuuksia parhaiten. Suunnitteluprosessissa käymme keskustelua tiiviisti myös eri käyttäjäryhmien kanssa”, kertoo tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja Skanskalta.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%