Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä: Lasten ja nuorten harrastustoimintaa avataan - muuten nykyiset suositukset pysyvät voimassa toistaiseksi

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä: Lasten ja nuorten harrastustoimintaa avataan - muuten nykyiset suositukset pysyvät voimassa toistaiseksi

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina pitää nykyiset suositukset voimassa toistaiseksi, lukuun ottamatta lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan käynnistää 10.1. korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusta noudattaen. Muita Pirkanmaan linjauksia tarkastellaan seuraavan kerran 11.1.2021.

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.1.2021 asti.

Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronatartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt 29 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabin tutkimuksissa on 1,3 prosenttia.

Näytteenottoon hakeutuneiden määrä on edelleen selvästi alhaisempi kuin joulun alla. Toistaiseksi ei tiedetä, onko kyse todellisesta hengitysinfektioiden määrän vähenemisestä vai lomien aiheuttamasta viiveestä näytteenottoon hakeutumisessa.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 70 uutta koronatartuntaa. Niistä 77 prosentissa lähde pystyttiin selvittämään. Joulun jälkeisen viikon tartunnat painottuvat perhepiiriin, joissa todettiin 22 tartuntaa. Sukulaisten tai ystävien tapaamisiin kohdentui seitsemän tartuntaa. Työpaikoilla todettiin 16 tartuntaa viidessä eri työpaikassa. Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai neljä henkilöä. Myös ulkomailta oli peräisin neljä tartuntaa.

Maanantaina Pirkanmaalla todettiin seitsemän uutta koronatartuntaa. Fimlab tutki maanantaina yhteensä yli 700 näytettä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>