Koronavirus, Uutiset

Tampereella koronarokotukset jatkuvat ikäihmisten asumispalveluiden rokotuksilla

Tampereella koronarokotukset jatkuvat ikäihmisten asumispalveluiden rokotuksilla

Koronarokotusten antaminen on aloitettu Tampereella heti joulun jälkeisellä viikolla, kun ensimmäinen BioNTech-Pfizerin tuottaman koronarokotteen erä saapui Suomeen. Tampereella ensimmäisinä rokotteen ovat saaneet koronapotilaita hoitavat työntekijät. Rauhaniemen sairaalan hoitohenkilökunnan rokotukset alkoivat 28.12.2020. Rauhaniemen sairaalan potilaiden koronarokotukset käynnistyivät 7.1.2021.

Seuraavana ovat Tampereella vuorossa ikäihmisten asumispalveluiden rokotukset, jotka aloitetaan Koukkuniemen vanhainkodista ja tehostetusta palveluasumisesta. Henkilökunnan rokotukset alkoivat 7.1. ja asukkaiden rokottaminen aloitetaan 11.1. alkavalla viikolla.

Koronarokotusten rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen ja THL:n esitykseen, jonka mukaan ensimmäisenä rokotetaan terveydenhuollon ammattilaiset, sen jälkeen aloitetaan asukkaiden rokotukset määritellyssä järjestyksessä. Kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan ympärivuorokautisen hoivan asukkaat kuuluvat koronapotilaita hoitavan ja hoivapalvelujen henkilöstön lisäksi ensimmäisinä rokotettaviin.

Kunnat ovat vastuussa koronavirusrokotusten järjestämisestä kansalaisille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) huolehtii rokotteiden toimittamisesta ja asiantuntijatuesta kunnille. Rokotukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tampereen kaupunki tiedottaa aikatauluista ja ajanvarauksesta, kun seuraavien rokote-erien toimitukset ja muut aikataulut tarkentuvat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>