Uutiset

Aluehallintovirasto myönsi muutokset Näsijärven ja Pyhäjärven säännöstelylupiin

Aluehallintovirasto myönsi muutokset Näsijärven ja Pyhäjärven säännöstelylupiin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.1.2021 antamillaan päätöksillä myöntänyt muutokset vesilain mukaisiin säännöstelylupiin Näsijärvelle ja Pyhäjärvelle. Järville määrätty pakollinen kevätkuoppa muutetaan ehdolliseksi ja lumitilanteesta riippuvaksi.

Kevätkuopalla tarkoitetaan järven vedenkorkeuden alentamista talven ja alkukevään aikana. Lupien muutoksilla mahdollistetaan Näsijärven ja Pyhäjärven kevättalven vedenpinnan sovittaminen paremmin olosuhteiden ja ilmastonmuutoksen aiheuttamiin lumitilanteisiin sekä Kokemäenjoen tulvasuojelun tarpeisiin. Muutoksilla vältetään tarpeettoman alhaiset vedenkorkeudet keväällä, parannetaan kalojen kutuolosuhteita ja helpotetaan vedenpinnan saavutettavuutta kesäaikaan.

Näsijärven säännöstelyluvan haltija on Näsijärven säännöstely-yhtiö ja Pyhäjärven luvan haltija Pirkanmaan ELY-keskus.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>