Päivän haastattelu

MLL:n Hämeen piiri edistänyt lasten ja nuorten hyvinvointia 70 vuotta

today13.1.2021

Background
share close

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry täytti 10.1.2021 70 vuotta. Vuosikymmenten ajan piirijärjestö on edistänyt lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia Pirkanmaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Pandemiatilanteesta johtuen järjestö ei ole järjestänyt juhlatilaisuutta mutta täysiä pyöreitä on juhlistettu piirin sosiaalisenmedian kanavissa, joissa on muisteltu eri vuosikymmenien tapahtumia.

Esille nousi mm. kuinka vuonna 1952 Hämeen piirin toiminnanjohtaja Kaija Reinilä ehdotti, että heikossa kunnossa ja erityistä huolenpitoa tarvitseville lapsille olisi hyvä perustaa kesäsiirtola. Siellä lapset saisivat täysihoidon ohella tehokasta terveydellistä hoitoa ja tarpeellista kasvatusta.

Hämeen piirin oma kesäsiirtola aloittikin toimintansa vuonna 1953 Urjalan Metsälinnassa. Seuraavina vuosina piiri järjesti siirtolatoimintaa Längelmäen Eräslahden kylässä. 1960-luvulla Pirkanmaan piirin kesäsiirtolapaikka oli Lempäälän Nurmen vanha kansakoulu.

1970-luvun alussa Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen piirit yhdistyivät Hämeen piiriksi. Piirin keskuspaikaksi tuli Tampere.

1980-luvulla piiri alkoi tarjota lastenhoitopalvelua. Hoitajatoiminta sairastuneen lapsen hoitajarengastoimintana alkoi vuonna 1980.

1990-luvulla perustettiin ensimmäiset perhekeskukset ja käynnistettiin lastenhoidon kotipalvelu. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin Kotineuvola Oy perustettiin vuonna 1993 järjestämään piirin ammatillisia palveluita.

2010-luvulla piiri teki yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa isähankkeessa, jonka tarkoituksena oli tukea varusmiesten hyvinvointia, parisuhdetta ja tulevaa vanhemmuutta. Vuonna 2014 koulurauha julistettiin Tampereella Ratinan stadionilla.

MLL:ssä voi toimita monella tavalla vapaaehtoisena. Tärkeintä on vapaaehtoisen innostus ja kiinnostus. MLL järjestää vapaaehtoistehtäviin perehdytystä, koulutusta ja tukea. Hämeen piirissä vapaaehtoistehtäviä löytyy mm. lasten ja nuorten tukihenkilö toiminnasta. Lisäksi voi toimia perhekummina tai lukumummina tai -vaarina.

MLL:n Hämeen piirin Vt. toiminnanjohtaja Päivi Meduri kertoo lisää järjestön kuulumisista:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%