Uutiset

Ruokakassi-keräyksen lahjoituksia kertyi yli 200 000 euroa

Ruokakassi-keräyksen lahjoituksia kertyi yli 200 000 euroa

Tampereen seurakuntien ja Moron järjestämään Ruokakassi-keräykseen lahjoituksia kertyi yli 200 000 euroa, tiedottaa Tampereen seurakunnat. Keräyksen tavoite oli 100 000 euroa, mutta erityisesti pienyrittäjien ja lapsiperheiden koronatueksi tarkoitettu kampanja tuotti peräti 230 000 euroa. Kerätyllä summalla voidaan hankkia yli 10 000 ruokakassia.

Lokakuussa alkanut keräys haluttiin järjestää, koska Tampereen ruokajonot kasvoivat rajusti koronakriisin alussa ja rahat uhkasivat loppua. Keräyksen kohteeksi valikoitui vähävaraisten tamperelaisten ruoka-apu, joka on koronan takia joutunut ennennäkemättömän koville. Keräysvaroja on jo nyt käytetty noin 100 000 euroa.

Apu menee perille Tampereen seurakuntien diakoniatyön kautta, ja sitä ovat seurakuntien Ruokapankin lisäksi jakamassa muun muassa SPR, Via Dia ja Nauha.

–  Keräys sujui upeasti ja tavoitteet täyttyivät reilusti. Kyllä tämä koko sydäntä lämmittää ja mielen täyttää valtava kiitollisuus kaikille lahjoittajille. Ruoka-avulle tämä on iso juttu, koska hävikkiruokaa ei vaan saada riittämään ja ostoruokaa tarvitaan mukaan kassia täyttämään, kertoo Tampereen seurakuntien elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen.

Myös Radio SUN ja FUN Tampere osallistuivat keräykseen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>