Uutiset

Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut

Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut

Kuva: kirjankustantamo Tammi

Kirjailija Sinikka Nopola kuoli vaikeaan sairauteen keskiviikkona 13.1.2021 Helsingissä, tiedottaa kirjankustantamo Tammi. Nopola oli 67-vuotias, syntynyt 26. marraskuuta 1953 Helsingissä, ja viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Tampereella. Aikuisiän Helsingissä asunut Nopola mökkeili koko elämänsä Vesilahden Narvassa, jossa hän kirjoitti myös ison osan tuotannostaan.

Sinikka Nopola aloitti työuransa toimittajana Helsingin Sanomissa ja siirtyi vapaaksi kirjailijaksi ja journalistiksi vuonna 1985.  Hänen esikoisteoksensa Teepussit ilmestyi vuonna 1987.   Yli 30 vuotta kestäneen kirjailijauran aikana Nopola julkaisi noin 80 kirjaa, lukuisia näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia, pakinoita, esseitä, kuunnelmia ja musikaaleja.

Sinikka Nopola on yhdessä sisarensa Tiina Nopolan kanssa tehnyt muun muassa lastenkirjasarjoja Heinähattu ja Vilttitossu ja Risto Räppääjä sekä useita lastennäytelmiä ja -musikaaleja sekä elokuvakäsikirjoituksia. Nopolan omista teoksista parhaiten muistetaan Eila ja Rampe -kirjasarja, josta on tehty myös näytelmiä ja elokuva.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>