Uutiset

Näyttelijä Ilpo Hakala on kuollut

Näyttelijä Ilpo Hakala on kuollut

Tampereen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä ja hallintojohtaja Ilpo Hakala on menehtynyt maanantaina 11.1.2021, tiedottaa Tampereen Teatteri.

Ilpo Hakala syntyi Porissa vuonna 1956 ja kouluttautui isänsä innoittamana ensin sähkömieheksi, mutta erilaisissa ohjelmaryhmissä esiinnyttyään halusi näyttelijäksi. Hän opiskeli Tampereen yliopiston IV näyttelijäkurssilla 1977–1981 ja sai heti valmistuttuaan teatterinjohtaja Rauli Lehtoselta kutsun kiinnitykselle Tampereen Teatteriin, missä työskentelikin aina vuoteen 2017 saakka.

Hakalan ensimmäisiä rooleja Tampereen Teatterissa oli tanssipojan rooli teatterin historian yhdessä suosituimmassa näytelmässä, musikaalissa Sugar – Piukat paikat, jota esitettiin yli 370 kertaa.  Hakala näytteli kymmenissä ja kymmenissä näytelmissä ja musikaaleissa, mm. Amadeus, Vihreähousuinen Don Gil, Ghetto, Karamazovin veljekset, AIDS-näin on, Papin perhe, Otello, Niskavuoren naiset, Romeo ja Julia, Albatrossi ja Heiskanen, Cabaret, Kolmen pennin ooppera, Saiturin joulu ja Tiputus.

Näyttelemisen lisäksi Ilpo Hakalalla oli vahva kiinnostus tuotannollisiin ja hallinnollisiin tehtäviin. Hän toimi Tampereen Teatterin Virgo-musikaalissa tuotantopäällikkönä 1997–1998 ja Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtajana 1998–2000. Tampereen Teatterin hallintopäällikkönä hän toimi 2000–2003 ja hallintojohtajana vuodet 2003–2009. Hän toimi vuosia ensin Suomen Näyttelijäliiton ja myöhemmin työnantajapuolella Suomen Teatteriliiton (nyk. Suomen Teatterit) luottamustehtävissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>