Koronavirus, Uutiset

Uusia tartuntaketjuja Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella

Uusia tartuntaketjuja Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella

Koronatilanne Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella on alkuvuoden rauhallisen hetken jälkeen jälleen pahentumassa, tiedottaa Virtain kaupunki. Tällä hetkellä neljä tartunnan saanutta on eristyksessä. Alueella on tunnistettu kolme uutta tartuntaketjua ja niiden myötä viimeisen 96 tunnin aikana on ilmennyt kolme positiivista testitulosta, joista kaikki ovat Virroilla. Altistuneita on Virroilla 24 ja Ruovedellä kaksi.

Ruovedellä tartunnansaaneita on eristyksessä yksi ja altistuneita kaksi. Ruoveden tapaukset ovat jo aiemmin viime aikoina todettuja. Tartunnan saaneet ovat joko alueella asuvia tai alueella säännöllisesti työssä olevia.

Tänä vuonna uusia koronatapauksia on ollut Virroilla 8 ja yhteensä epidemian alusta 26 laskien. Ruovedellä tänä vuonna uusia koronatapauksia on 2 ja yhteensä epidemian alusta 10.

Altistuneet on onnistuttu kartoittamaan ja tartuntaketju on hallinnassa, mikäli altistuneet noudattavat karanteeniohjeita ja kaikki kuntalaiset annettuja suosituksia tartunnoilta suojautumiseen. Altistuneista suuri osa on työpaikoilta, mikä on helpottanut altistuneiden selvittämistä. Altistuneiden osalta on ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin ja kyseisillä työpaikoilla on nostettu valmiustasoa ja suojautumista.

Tilanteen myötä palveluyksikkö Ainalaan on asetettu vierailukielto toistaiseksi, koska tartuntaketju ulottuu myös sen henkilöstöön. Tartuntoja tai altistumisia ei ole tässä vaiheessa todettu asukkaiden osalta, mutta kaikki altistuneen osaston asukkaat tullaan testaamaan varmuuden vuoksi. Koko henkilöstö on ohjeistettu erityissuojautumiseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>