Uutiset

Sara Hildénin taidemuseon arkkitehtuurikilpailun ehdotuksiin voi tutustua verkossa

Sara Hildénin taidemuseon arkkitehtuurikilpailun ehdotuksiin voi tutustua verkossa

Uusi museorakennus tulee sijoittumaan keskeiselle paikalle Tampereen kaupungin keskustassa. Kuva: tampere.fi

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen arkkitehtuurikilpailun ehdotukset on julkaistu ja niihin voi tutustua osoitteessa: https://entires.sarahildenkilpailu.fi/. Kansainväliseen kilpailuun hyväksyttiin kaikkiaan 472 ehdotusta. Tuloksista kerrotaan aikaisintaan huhtikuussa.

– Tuomaristo on ilahtunut suuresta määrästä ehdotuksia, ja paneudumme niihin kevään aikana. Kuten julkaistuista kilpailuehdotuksista huomaa, joukossa on hyvin monenlaisia ehdotuksia, joissa niin museorakennusta kuin kaupunkitilaa on lähestytty eri tavoin, kertoo arkkitehtuurikilpailun tuomariston puheenjohtaja Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Uusi museorakennus tulee sijoittumaan keskeiselle paikalle Tampereen kaupungin keskustassa. Tämän vuoksi kilpailun tuomariston laaja ja monipuolinen perehtyminen saatuun runsaaseen ehdotusten määrään on ehdottomasti tarpeen. Taidemuseon uudisrakennukselle aiottu alue rajautuu Kuninkaankatuun, Wilhelm von Nottbeckin puistoon, Polttimonkatuun sekä nykyiseen Pääkonttori-rakennukseen Finlaysonin alueella.

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen kansainvälisen yleisen arkkitehtuurikilpailun järjestävät alueen kiinteistöt omistava työeläkeyhtiö Varma sekä Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa. Sara Hildénin taidemuseon perustehtävä on Sara Hildénin Säätiön omistaman korkeatasoisen suomalaisen ja kansainvälisen modernin ja nykytaiteen kokoelman esilläpito, tutkimus, säilytys ja hoito.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>