Uutiset

Tampereen matkaterminaalin suunnitelmat etenevät

Tampereen matkaterminaalin suunnitelmat etenevät

Tampereen rautatieaseman seutu muuttuu lähivuosina voimakkaasti

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Itsenäisyydenkadun alikulkusillan toteuttamissopimuksen. Toteuttamissopimuksella Väylävirasto, kaupunki ja VR Yhtymä Oy sitoutuvat Itsenäisyydenkadun alikulkusillan uusimiseen matkaterminaaliksi ja siihen liittyvien muiden töiden rakentamiseen yhdessä rahoitettuna hankkeena.

Matkaterminaali toteutetaan yhdistämällä nykyinen Itsenäisyydenkadun alikulkusilta ja vanha asematunneli yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, josta on suora pääsy junien laiturialueelle. Henkilöratapihalle tehdään muun muassa kolmas henkilöliikenteen välilaituri ja uusitaan Itsenäisyydenkadun rautatiesilta. Ratikalle toteutetaan matkaterminaaliin pysäkki, mikä edistää katkeamattomia matkaketjuja ja helpottaa matkailijoiden kulkua asemalle.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuonna ja tavoitteena on, että matkaterminaali valmistuu vuonna 2026.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>