Päivän haastattelu, Uutiset

Tieteen päivät kutsuvat tieteen äärelle perjantaina ja lauantaina

Tieteen päivät kutsuvat tieteen äärelle perjantaina ja lauantaina

Tampereella järjestetään tällä viikolla Tieteen päivät 2021, jotka toteutetaan tällä kertaa virtuaalisesti. Tapahtuman teemana on hyvä ja paha tieto, josta tutkijat kertovat ja keskustelevat ajankohtaisiin ilmiöihin ja tapahtumiin peilaten.

Virtuaalitapahtuman Nuorten päivän, perjantain 22.1., ohjelma on suunnattu ensisijaisesti 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Lauantain 23.1. tarjonta kutsuu kaikkia tieteen ja tutkitun tiedon ystäviä.

Hyvän ja pahan tiedon teemaan pureudutaan useista näkökulmista aina kansainvälisestä politiikasta itkuisen vauvan rauhoitteluun ja pelitutkimuksesta rokotusepäröintiin. Miksi salaliittoteoriat koukuttavat? Miten eroavat objektiivinen ja subjektiivinen Suomi-kuva? Mitä piilee otsikoiden takana kansainvälisen politiikassa?  Tunnin mittaisissa kokonaisuuksissa on alustuksia ja keskusteluja, joihin yleisölläkin on mahdollisuus osallistua.

Ohjelma striimataan kolmella rinnakkaisella kanavalla Tampere-talon auditorioista Maestro, Duetto ja Riffi.

Maksuttomaan Tieteen päivät -virtuaalitapahtumaan voi osallistua osoitteessa tuni.fi/tieteenpaivat

Tapahtumatuottaja Kyösti Koskala, Tampereen yliopistolta, kertoo tapahtumasta tarkemmin:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>