Uutiset

Nokian Renkaiden tehtaalla solmittiin työaikajoustosopimus vuodelle 2021

today22.1.2021

Background
share close

Nokian Renkaiden tehtaalla on solmittu henkilöautonrenkaiden tuotantoa koskeva työaikajoustosopimus vuodelle 2021. Sopimus astuu voimaan välittömästi ja on voimassa vuoden loppuun saakka.

Sopimuksella on pyritty turvaamaan työsuhteiden jatkuvuus sekä mahdollistamaan tuotannon kohdentaminen sesonkeihin ja hiljaisempana aikana tuotantotason laskeminen ilman lomautuksia.

”Tuotannon tehokkaalla ja kysyntää vastaavalla käytöllä vastaamme ketterästi asiakkaiden tarpeisiin ja niiden muutoksiin, vältämme ylisuuria varastotasoja ja siitä seuraavia kustannuksia. Näin parannamme kilpailukykyämme jatkuvasti kovenevassa rengasalan kilpailussa. Samalla pystymme tarjoamaan henkilöstölle parempaa näkyvyyttä tulevaisuuteen,” Nokian-tehtaan tuotannosta vastaava johtaja Pasi Antinmaa sanoo.

”On hienoa, että yhteistyö henkilöstön ja työnantajan välillä toimii näin hyvin ja että asioista voidaan neuvotella ja sopia yhdessä. Kiitän sekä eri henkilöstöryhmien että työnantajapuolen edustajia tästä sopimuksesta, joka on osoitus työstä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. ”

Sopimus on solmittu henkilöautonrenkaiden tuotannon henkilöstöryhmien suunnitteleman esityksen mukaisesti. Sopimus koskee Nokian henkilöautonrenkaiden tuotannon, kunnossapidon ja laadun työntekijöitä ja toimihenkilöitä. Sen piirissä on noin 400 henkilöä.

”Sopimus varmistaa, että vankka asiantuntemus ja osaaminen pysyy Nokian-tehtaalla, vaikka kysyntä on välillä hiljaisempaa,” pääluottamusmies Petri Sorvali toteaa.

Sopimuksen ydin on työvuoromalli, joka sisältää 44-tuntisia viikkoja, 8 viikkoa vapaata vuodessa ja pääsääntöisesti vapaat viikonloput. Sopimuksella mahdollistetaan työntekijöille mm. tasainen palkanmaksu ja neljän viikon yhtäjaksoinen kesäloma. Sopimus takaa myös työsuhdeturvan, jolloin ei tehdä lomautuksia eikä irtisanomisia tuotannollisista tai taloudellisista syistä.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%