Uutiset

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi tavara-aseman alueen kaupan, hinta yli 6,5 miljoonaa euroa

today26.1.2021

Background
share close

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 25.1.2021 päätöksen Ratapihankadun toimitilakorttelin sekä tavara-asemarakennuksen ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynnistä Jatke Pirkanmaa Oy:lle perustettavien yhtiöiden lukuun. Kauppahinta on 6 543 210 euroa.

Tampereen kaupunki julkisti vuonna 2019 kilpailun tavara-aseman seudun kehittämisestä kaupungin elinvoimaisuuden lisäämiseksi. Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun voitti Jatkeen kehittämä hanke.

Valtuuston päätöksen myötä hankkeen suunnittelu pääsee nyt täyteen vauhtiin. Hanke kantaa nimeä GO21. Toimitilakortteliin tulee uusia moderneja toimistotiloja Tampereen ydinkeskustaan.

Toimitilakorttelin suurin käyttäjä on konseptisuunnitelman mukaan tamperelainen pörssiyhtiö Gofore Oyj. Yhtiön tarve kattaa noin puolet rakennettavan toimitilakorttelin kerrosalasta. Myös Jatke Pirkanmaa Oy muuttaa valmistuvaan toimitilakortteliin.

Vanhan tavara-aseman korjaus- ja muutostyöt toteutetaan rakennusten alkuperäistä luonnetta kunnioittaen. Käsityöläispanimo Pyynikin Brewing Company suunnittelee ravintola-, myymälä- ja toimistotilojen sekä pienerien tuotannon tuomista rakennuksiin. Kohteen sijoittaja on A. Ahlström Kiinteistöt Oy.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%