Uutiset

Tampere saa ensimmäisen maisemasiltansa

Tampere saa ensimmäisen maisemasiltansa

Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy

Tampereella Ranta-Tampellan ja Särkänniemen alueet yhdistävän Näsinsillan käyttötarkoitus muutetaan palvelemaan paremmin tamperelaisia ja matkailijoita. Kahdesta sillasta muodostuvan Näsinsillan pohjoisesta puolesta tehdään kävelypainotteinen maisemasilta ja eteläinen puoli painotetaan pyörä- ja autoliikenteen yhteyksille. Pohjoisen Näsinsillan maisemointisuunnitelma on valmistunut ja muutos maisemasillaksi on alkamassa. Maisemasilta valmistuu vuonna 2022.

Tampereen ohikulkuliikenteen siirryttyä rantatunneliin, jäi 46-vuotias Näsinsilta vaille käyttötarkoitusta. Siltaa harkittiin purettavaksi, mutta purkamisen haastavuuden ja siitä aiheutuvien kustannusten vuoksi, päätettiin sillan käyttötarkoitus ideoida uudelleen. Maisemasillan innoittajana toimi Särkänniemeen suunniteltu laajempi elämysalue.

Maisemasillasta on suunniteltu Tampereelle uusi nähtävyys ja ajanviettopaikka. Maisemasilta tehdään puistomaiseksi ympäristöksi, jossa on vaikutteita jo olemassa olevan sillan rouheudesta ja ympäröivästä alueesta. Silta on suunniteltu viipymiseen ja viihtymiseen. Sillan suuntaisesti kulkevat aaltoileva kävelyreitti ja istuskelumuuri. Puistomaisen sillan kasvillisuutta ovat erilaiset pienpuut, pensaat, niitty- ja heinäkasvit.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>