Koronavirus

Koronarajoitukset Kankaanpäässä jatkuvat, kangasmaskit suositellaan vaihdettavaksi kirurgisiin maskeihin

today29.1.2021

Background
share close

Kankaanpään kaupunki kertoo, että viranomaisten asettamat koronamääräykset säilyvät toistaiseksi ennallaan. Satakunta on noussut jälleen koronan perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Lisäksi Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä toteaa, että riski leviämisvaiheeseen siirtymisestä on melko suuri.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella on todettu 27.1.2021 kaksi uutta koronatartuntaa. Altistuneet on asetettu karanteeniin. Lisäksi Karviassa on todettu lisää tartuntoja 28.1.2021. Tartunnanjäljitys on käynnissä ja tästä tiedotetaan lisää PoSan toimesta.

Satakunnassa on toimittu rajoitusten suhteen proaktiivisesti, joten isoja kiristyksiä ei voida enää tehdä. Suositusten peruslinja pysyy ennallaan, mutta työryhmä antoi joitakin tarkennuksia mm. maskien käytön suhteen. Suositukset ovat nyt voimassa 28.2.2021 asti.

Pohjois-Satakunnan osalta seuraava tilannekatsaus tehdään viimeistään perjantaina 12.2.2021, jolloin asiasta jälleen tiedotetaan. Karvian tilannetta seurataan erikseen tarkemmin.

Muutokset ja täsmennykset aiempiin suosituksiin:

-PoSan ylilääkäri suosittelee kaikille käytettäväksi ns. kirurgisia maskeja. Kangasmaskeja ei enää suositella käytettäväksi.

-Maskisuositus kiristetään nyt koskemaan kaikkia 6-luokkalaisia sekä 5-luokkalaisia niissä kouluissa, joissa yhdistelmäluokassa 5- ja 6 -luokkalaiset ovat samassa tilassa.

-Harrastustoiminnassa tarkennetaan vielä alle 20-vuotiaiden suositusta selvemmäksi koskien kontaktilajeja. Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteutua turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa, kamppailulajiharjoittelussa pidättäytymistä lähikontaktityyppisestä harjoittelusta. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.

-Tarkennetaan etätyösuositusta seuraavasti: ”Etätyötä suositellaan Satakunnassa sovellettavaksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti aina kun se on mahdollista.”

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%