Uutiset

Tietojärjestelmäuudistus vei röntgen- ja magneettikuvia PSHP:n ja kuntien arkistoista

today29.1.2021

share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja kuntien käyttämän yhteisen kuva-arkiston tietojärjestelmäuudistuksessa on tuhoutunut potilaiden kuva-aineistoa. Kuvia on tuhoutunut pääasiassa niiltä henkilöiltä, joiden henkilötunnuksessa on ollut puute tai virhe. Potilaiden kuvista tehdyt lausunnot ja potilaskertomusmerkinnät ovat sen sijaan tallessa.

Kuvantamisen tietojärjestelmävirhe tuli ilmi marraskuussa vastaanottotilanteessa Taysissa, jossa potilaasta otettua kuvaa ei löytynyt potilastietojärjestelmästä. Virhe jäljitettiin tietojärjestelmämuutokseen, joka tehtiin Pirkanmaalla helmikuun 2020 alussa. Kuvien siirto vanhasta kuva-arkistosta (PACS-järjestelmä) uuteen päättyi elokuun alussa.

Uuteen järjestelmään siirrettiin sairaanhoitopiirin yksiköissä ja kunnissa otettuja kuvia. Pääosa kuvista on röntgenkuvia mukaan lukien mammografia- ja tietokonetomografiakuvia. Lisäksi joukossa on kuvia ultraääni-, magneetti- ja isotooppitutkimuksista.

Sairaanhoitopiiri on henkilökohtaisesti yhteydessä niihin 208 potilaaseen, joiden henkilötunnus on kyetty luotettavasti selvittämään ja joiden arkistointivelvoitteen piirissä olevat kuvat ovat vuoden 2020 aikana tuhoutuneet.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%