Uutiset

Koronarokotteita myyviä huijareita liikkeellä

Koronarokotteita myyviä huijareita liikkeellä

Poliisin tietoon on hiljattain tullut tapauksia, jossa koronarokkotteita ovelta ovelle kaupanneita huijareita on ollut liikenteessä eri puolilla Suomea. Kohteena ovat olleet erityisesti iäkkäämmät ihmiset. Osassa tapauksista iäkkäämpiä ihmisiä on lähestytty myös puhelimitse.

Mm. Kaakkois-Suomen poliisilaitos kertoi viikonloppuna ottaneensa kiinni Virolahdella tapahtuneisiin rokotehuijauksiin epäillyn naisen Lappeenrannassa. Naisen epäillään kaupitelleen koronarokotteita ovelta ovelle 150 euron hintaan.

Poliisi muistuttaa, että kun ikäihmisten rokotukset aloitetaan Suomessa se tehdään kunnasta tai kaupungista riippuen joko ajanvarauksen kautta tai ikäihmisille tulee kutsu rokotteeseen postitse tai puhelimitse. Rokote on kaikille suomalaisille maksuton.

Jos epäillee joutuneensa koronahuijauksen kohteeksi, poliisi kehottaa soittamaan yleiseen hätänumeroon 112 ja tekemään asiasta rikosilmoituksen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>