Uutiset

Nokian lukion ja Tredun Nokian toimipisteen yhteiselle kampukselle etsitään nimeä nimikilpailussa

today8.2.2021

Background
share close
Havainnekuva Nokian tulevasta kampuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko.

Nokialle Kankaantaankadun varteen on parhaillaan rakentumassa Nokian lukion sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Nokian toimipisteen uusi kampusalue. Rakennuskokonaisuus valmistuu kesällä 2022. Nokian kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Tredu-Kiinteistöt Oy julistavat nimikilpailun uuden kampuksen nimestä. Nimikilpailuun voi osallistua 8.2. – 17.2. verkossa. Ehdotettu nimi tulee perustella esityksessä.

Nimikilpailuun toivotaan runsasta osallistumista myös Nokian lukion ja Nokian Tredun opiskelijoilta ja henkilöstöltä. Lisäksi nimiesitystä pyydetään Nokia-Seuralta. Kilpailuun saadut nimiehdotukset käsittelee Nokian kaupungin, Nokian lukion, Tredun sekä Tredu-Kiinteistöjen edustajista koostuva nimiraati, joka tekee esityksen nimestä Nokian sivistyslautakunnalle. Raadissa on edustettuna myös lukion ja Tredun opiskelijat.

– Uusi, upea kampus valmistuu sopivasti oppivelvollisuuden laajentamisen käyttöönoton alkuvaiheessa ja mahdollistaa nokialaisille laajat toisen asteen opintomahdollisuudet laadukkaassa oppimisympäristössä omalla kotipaikkakunnalla. Kampus tulee olemaan yli 1 000 toisen asteen opiskelijan opiskelupaikka vuosikymmeniksi eteenpäin, kertoo Nokian sivistysjohtaja Pauliina Pikka.

Kampus on ulkoiselta arkkitehtuuriltaan modernia eteenpäin menoa kuvastava rakennus, joka kestää aikaa. Sisätiloissa tiloja yhdistävänä kiinnekohtana on suuri aula-, ruokala- ja monitoimialue, jonka katseenvangitsijaksi on tulossa kuvanveistäjä Hanna Vihriälän tilataideteos ”Pohjoinen taivas”. Teos perustuu tähtikartastoon ja se on rakennettu erikokoisista, kierrätysmuoviin valetuista sinisistä, violeteista ja punaisista palloista, helmistä sekä vaijereista. Teoksen värimaailmassa on huomioitu tilan valoisuus ja valkoiset pinnat.

Nimikilpailuun voi osallistua verkkolomakkeen kautta.

Nokian kampuksen aulaan tulee tilataideteos nimeltään Pohjoinen taivas. Kuva: Hanna Vihriälä.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%