Uutiset

Lempääläinen Veli-Matti Karinkanta valittu Tokion Olympialaisten tuomariksi

today10.2.2021

Background
share close

Lempääläinen Veli-Matti Karinkanta on valittu judotuomariksi Tokion olympialaisiin. Näin Karinkannasta tulee ensimmäisen suomalainen, joka pääsee tuomitsemaan olympialaisten judoa.

Veli-Matti Karinkanta tuomitsi ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa 1999. Vuonna 2002 hän suoritti alemman kansainvälisen tuomarilisenssin. Kansainvälisen korkeimman luokan tuomarilisenssin hän suoritti vuonna 2012. Sen jälkeen Karinkannan tuomariura on ollut nousujohteinen.

Kansainvälinen Judoliitto arvostelee kaikissa alaisissaan turnauksissa tuomareiden suorituksen ja rankkaa tuomarit näiden arviointien perusteella. Karinkanta on noussut tässä arvioinnissa maailman viiden parhaan judotuomarin joukkoon ollen listalla parhaimmillaan toinen. Kansainvälisen Judoliiton tuomarikomissio valitsee olympialaisten tuomarit perustuen tuomareiden rankingiin.

Veli-Matti Karinkanta on 48-vuotias ja lähtöisin Raahesta, jossa hän aloitti judoharrastuksensa vuonna 1983. Tällä hetkellä Karinkanta asuu Lempäälässä, jossa hän toimii puheenjohtajana ja valmentajana perustamassaan Syokonkan Judossa. Karinkanta on ammatiltaan opettaja.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%