Uutiset

Lempääläinen Veli-Matti Karinkanta valittu Tokion Olympialaisten tuomariksi

Lempääläinen Veli-Matti Karinkanta valittu Tokion Olympialaisten tuomariksi

Lempääläinen Veli-Matti Karinkanta on valittu judotuomariksi Tokion olympialaisiin. Näin Karinkannasta tulee ensimmäisen suomalainen, joka pääsee tuomitsemaan olympialaisten judoa.

Veli-Matti Karinkanta tuomitsi ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa 1999. Vuonna 2002 hän suoritti alemman kansainvälisen tuomarilisenssin. Kansainvälisen korkeimman luokan tuomarilisenssin hän suoritti vuonna 2012. Sen jälkeen Karinkannan tuomariura on ollut nousujohteinen.

Kansainvälinen Judoliitto arvostelee kaikissa alaisissaan turnauksissa tuomareiden suorituksen ja rankkaa tuomarit näiden arviointien perusteella. Karinkanta on noussut tässä arvioinnissa maailman viiden parhaan judotuomarin joukkoon ollen listalla parhaimmillaan toinen. Kansainvälisen Judoliiton tuomarikomissio valitsee olympialaisten tuomarit perustuen tuomareiden rankingiin.

Veli-Matti Karinkanta on 48-vuotias ja lähtöisin Raahesta, jossa hän aloitti judoharrastuksensa vuonna 1983. Tällä hetkellä Karinkanta asuu Lempäälässä, jossa hän toimii puheenjohtajana ja valmentajana perustamassaan Syokonkan Judossa. Karinkanta on ammatiltaan opettaja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>