Koronavirus

Riskiryhmiin kuuluvien 65–69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Tampereella

today10.2.2021

share close

Tampere on saanut erän AstraZeneca-rokotetta, jolla päästään aloittamaan riskiryhmien koronarokotukset. Kansallisen ohjeistuksen mukaisesti AstraZeneca-rokotetta annetaan vain alle 70-vuotiaille, sen vuoksi ensimmäisenä rokotukseen kutsutaan vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvat 65–69-vuotiaat.

Ne 65–69-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus, voivat varata ajan rokotukseen 11. helmikuuta 2021 kello 8 alkaen joko verkossa osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset tai soittamalla terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan 03 5657 0023. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Rokotukset annetaan ajanvarauksella Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla tällä viikolla. Rokotusaikoja on tarjolla myös lauantaille 13.2. Ajan rokotukseen voi varata mille tahansa näistä terveysasemista.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden tai tilan riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kuuden kuukauden sisällä kantasolusiirto tai joilla on kantasolusiirron takia hylkimisenestolääkitys tai joilla on aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (ei kuitenkaan tyvisolusyöpä), vaikea puolustusjärjestelmän häiriö (esimerkiksi henkilö, jolta on poistettu perna), vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus (dialyysipotilaat voivat saada rokotteen myös hoitojen yhteydessä Taysissa), lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä. Tarkista tiedot riskiryhmistä THL:n sivuilta (ryhmä 1): Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys

Rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastiedoista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%