Uutiset

Pirkanmaan kuntien viime vuoden tulokset plussalle koronatukien ansiosta

Pirkanmaan kuntien viime vuoden tulokset plussalle koronatukien ansiosta

Pirkanmaan kuntien viime vuoden tulokset nousevat plussan puolelle yhtä kuntaa lukuun ottamatta, kun ainoastaan Mänttä-Vilppulan tulos on negatiivinen. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen keräämän ja Kuntaliiton analysoiman aineiston perusteella. Vuoden 2020 tilinpäätösarvioiden mukaan Mänttä-Vilppulan tulos painoi noin 1,8 miljoonaa euroa negatiivisen puolelle, mikä tarkoittaa asukaslukuun suhteutettuna 183 euroa asukasta kohden.

Pirkanmaan kuntien tulokset nousivat vuonna 2020 asukasta kohden suhteutettuna keskimäärin 291 euroa plussan puolelle. Vuonna 2019 tulos oli koko maakunnan alueella negatiivinen keskimäärin 64 euroa asukasta kohden. Tampereen tilikauden tulos on Tilastokeskuksen keräämän tilaston mukaan sama kuin koko maakunnan keskiarvo eli 291 euroa per asukas. Viime vuoden tilastosta ponnahtaa erityisesti esiin Kihniön tulos, joka nousee plussan puolella peräti 1379 euroa asukasta kohden.

Kunnille ja kuntayhtymille jaetuilla koronatuilla oli ratkaiseva merkitys kuntien viime vuoden tuloksiin koko maassa. Valtio myönsi kuntien talousvaikeuksiin tukea yhteensä noin kolme miljardia euroa.

Kuntien vuoden 2020 luvut voivat muuttua vielä paljonkin, koska esimerkiksi kaikkia sairaanhoitopiirien laskuja ei välttämättä ole vielä tiedossa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>