Päivän haastattelu, Uutiset

SPR haastaa kaikki ottamaan yhteyttä tuttuihin ja sukulaisiin lähellä ja kaukana

SPR haastaa kaikki ottamaan yhteyttä tuttuihin ja sukulaisiin lähellä ja kaukana

Ystävänpäivää vietetään sunnuntaina 14. helmikuuta ja Suomen Punainen Risti (SPR) on haastanut kaikki mukaan Ystävänpäivän haasteeseen. SPR haastaa ystävänpäiväviikonloppuna 13.–14.2. kaikki ottamaan yhteyttä tuttuihin ja sukulaisiin lähellä ja kaukana. Toiveena on, että erityisesti yksinäiset ihmiset saisivat ilahduttavia puhelinsoittoja tai viestejä.

Tällä hetkellä lähes joka kolmas suomalainen kärsii yksinäisyydestä, kun aiemmin yksinäisiä oli joka viides. Muutos ilmenee Suomen Punaisen Ristin Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta, josta SPR kertoi aiemmin tällä viikolla.

SPR:n mukaan poikkeuksellinen aika rajoituksineen on lisännyt suomalaisten yksinäisyyttä äärimmilleen. Yksinäisyys on lisääntynyt erityisestiyli 65-vuotiailla, yksinasuvilla, pienituloisimmilla ja työelämän ulkopuolella olevilla.

Punainen Risti pyrkii vähentää yksinäisyyttä Suomessa. Joka vuosi noin 25 000 ihmistä saa Punaisen Ristin ystävätoiminnan kautta apua yksinäisyyteensä.  Tämä ei kuitenkaan yksin riitä. Kolmannes suomalaisista on niin suuri määrä ihmisiä, etteivät vapaaehtoisjoukot tai viranomaiset yksin pysty parantamaan tilannetta.  SPR kannustaakin ihan kaikkia pitämään yhteyttä läheisiinsä ja miettimään, kuka ympärillämme saattaisi kokea yksinäisyyttä ja kaivata juttuseuraa.

SPR:n Tampereen osaston vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kaisa Kuuppo kertoo lisää Ystävänpäivän haasteesta sekä SPR:n teettämästä yksinäisyys-tutkimuksesta:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>