Päivän haastattelu

Rasvainen ruoka ja sormet laskiaisena enteili parempia oloja – mistä kumpuaa suomalaiset laskiaisperinteet?

today13.2.2021

Background
share close

Suomalaiseen laskiaisperinteeseen on kuulunut aina vahvasti hernekeitto ja laskiaispullat. Yleisesti laskiaisen viettoon on liittynyt niin kirkollisia kuin pakanallisiakin perinteitä, mutta tärkeä osa maamme perinteitä on ollut aina hyvä juhlaan sopiva ruoka. Laskiaisena ruoan on pitänyt olla perinteisesti mahdollisimman rasvaista.

Mistä suomalaiset laskiaisruokaperinteet ovat peräisin? Asiasta kertoo SUN Radion haastattelussa Pirkanmaan Marttojen kotitalousasiantuntija Marja Vehnämaa. Kuuntele haastattelu alta!

Toimittajana Joonas Piiroinen.

Kirjoittaja: Joonas Piiroinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%