Uutiset

Yli 5 asunnon kiinteistöille luvassa uusia jätehuoltomääräyksiä lähivuosina

Yli 5 asunnon kiinteistöille luvassa uusia jätehuoltomääräyksiä lähivuosina

Kaikilta vähintään 5 asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä lähivuosina lajitteluastiat biojätteelle, metallille, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille. Muutoksen taustalla on uudet kunnalliset jätehuoltomääräykset. Pirkanmaan alueellinen jätehuoltolautakunta on ottanut uudet kunnalliset jätehuoltomääräykset käsittelyyn tällä viikolla. Jätehuoltolautakunta aikoo esittää, että määräykset tulisivat voimaan 1.7.2021.

Yli 5 asunnon kiinteistöjä koskevat uudet jätteen lajittelumääräykset tulevat voimaan eri tahdissa eri puolilla maakuntaa. Jos esitys uusista jätehuoltomääräyksistä toteutuu, tamperelaisissa kiinteistöissä on oltava keräysastiat lasipakkauksille, metallille ja biojätteelle jo 1.9.2021 alkaen. Kartonki- ja muovipakkausten keräysastiat on oltava tamperelaisissa yli 5 asunnon kiinteistöissä viimeistään 1.9.2022.

Muilla Pirkanmaan Jätehuollon alueilla määräykset astuvat voimaan vuoden 2022 ja 2023 aikana. Lasipakkauksille, metallille ja biojätteelle on oltava keräysastiat Tampereen ulkopuolisilla alueilla 1.4.2022 alkaen. Kartonki- ja muovipakkausten osalta astiat on oltava viimeistään 1.4.2023.

Biojätteen keräysvelvoite laajenee lisäksi koskemaan kaikkia asuinkiinteistöjä yli 10 000 asukkaan taajamissa 1.9.2023.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>