Uutiset

Linnainmaan Prismaan käsiskannerit - ostokset suoraan kassiin ja maksu pikakassalla yhdellä viivakoodilla

Linnainmaan Prismaan käsiskannerit - ostokset suoraan kassiin ja maksu pikakassalla yhdellä viivakoodilla

Kuva: Pirkanmaan Osuuskauppa

Tampereella Linnainmaan Prisman asiakkaat pääsevät tästä päivästä alkaen kokeilemaan ensimmäisinä Pirkanmaalla uutta Kerää ja skannaa -palvelua. Kyseessä on asiointiaikaa säästävä käsiskanneri, jolla asiakas lukee sitä mukaa tuotteidensa viivakoodit, kun kerää niitä ostoskassiinsa myymälää kiertäessä. Kauppareissun lopuksi asiakas maksaa pikakassalla koontikuitin, eikä näin ollen joudu jonottamaan perinteisellä kassalla tai purkamaan ostoksia hihnalle ja pakkaamaan niitä uudestaan.

Käsiskanneri napataan kauppareissulla heti myymälän sisäänkäynnistä matkaan ja rekisteröidään käyttöön omalla S-Etukortilla. Jos omaa ostoskassia ei ole mukana, ensimmäisenä kannattaa skannata muutama muovikassi ja asettaa ne koriin tai kärryyn. Tämän jälkeen asiakas kiertää myymälässä normaalisti ja skannaa jokaisen tuotteen sitä mukaa, kun ottaa ne hyllystä. Käsiskannerin palautuspiste löytyy pikakassojen luota. Palautuksen yhteydessä tulostuu koontikuitti, jonka viivakoodin lukemalla asiakas maksaa pikakassalla ostosten kokonaissumman.

Kerää ja skannaa -palvelu on jo vakiintunut maksamismuoto Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. S-ryhmä on Suomessa palvelun edelläkävijä, ja käsiskannereita on Pirkanmaan Osuuskaupan lisäksi pilotoitu muun muassa HOK-Elannolla. Kyseessä on toistaiseksi vain S-ryhmän asiakasomistajille tarjottava palvelu, sillä skanneri rekisteröidään käyttöön omalla S-Etukortilla. Laitteen käyttäjän tulee olla täysi-ikäinen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>