Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Alasenlahti, Nokia

Sunnuntairetki: Alasenlahti, Nokia

Alasenlahti on Nokian yksi parhaista lintujen muutonseuraamispaikoista. Kuloveteen kuuluvan Alasenlahden alue on hyvä tarkkailukohde etenkin keväällä. Kevään edetessä lahdella viihtyvät mm. telkät, isokoskelot, uivelot, tukkasotkat, joutsenet, tavit ja haapanat.

Sunnuntairetkellä oppaana tällä kertaa on nokialainen Onni Rantanen. Rantanen voitti vuonna 2020 Vuoden luontokuva -kilpailun nuorten sarjan. Alasenlahti on keväällä Rantasen mieluisin kuvauspaikka muuttolintujen kuvaamiseen.

Vastarannalla sijaitsee Knuutilan lintutorni. Rantasen mukaan lintutornilta ei kuitenkaan pysty havannoimaan lintuja yhtä hyvin kuin rannanpuolelta.

Sunnuntaibongaus tarkastelee tällä kertaa telkkää, joka on yksi yleisimmistä vesilinnuista. Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen aktiivi Olavi Kalkko kertoo mm. kuinka suuri merkitys telkän munilla on ollut ihmisen ravinnossa 1700- ja 1800 -luvulla.

Kuva: naaras telkkä Alasenlahdella. Kuvaaja: Onni Rantanen

Vinkkirepussa aiheena on kerrospukeutuminen. Mikä idea kerrospukeutumisessa pohjimmiltaan on? Mikä on eri vaatekerroksien tehtävä ja mitä materiaaleja kannattaa käyttää ja mitä puolestaan välttää? Näihin vastauksia antaa Scandinavian Outdoorsin sisällöntuottaja Caj Koskinen.

Sunnuntairetki 21.2.2021: Alasenlahti, oppaana Onni Rantanen:

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>