Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Alasenlahti, Nokia

today22.2.2021

Background
share close

Alasenlahti on Nokian yksi parhaista lintujen muutonseuraamispaikoista. Kuloveteen kuuluvan Alasenlahden alue on hyvä tarkkailukohde etenkin keväällä. Kevään edetessä lahdella viihtyvät mm. telkät, isokoskelot, uivelot, tukkasotkat, joutsenet, tavit ja haapanat.

Sunnuntairetkellä oppaana tällä kertaa on nokialainen Onni Rantanen. Rantanen voitti vuonna 2020 Vuoden luontokuva -kilpailun nuorten sarjan. Alasenlahti on keväällä Rantasen mieluisin kuvauspaikka muuttolintujen kuvaamiseen.

Vastarannalla sijaitsee Knuutilan lintutorni. Rantasen mukaan lintutornilta ei kuitenkaan pysty havannoimaan lintuja yhtä hyvin kuin rannanpuolelta.

Sunnuntaibongaus tarkastelee tällä kertaa telkkää, joka on yksi yleisimmistä vesilinnuista. Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen aktiivi Olavi Kalkko kertoo mm. kuinka suuri merkitys telkän munilla on ollut ihmisen ravinnossa 1700- ja 1800 -luvulla.

Kuva: naaras telkkä Alasenlahdella. Kuvaaja: Onni Rantanen

Vinkkirepussa aiheena on kerrospukeutuminen. Mikä idea kerrospukeutumisessa pohjimmiltaan on? Mikä on eri vaatekerroksien tehtävä ja mitä materiaaleja kannattaa käyttää ja mitä puolestaan välttää? Näihin vastauksia antaa Scandinavian Outdoorsin sisällöntuottaja Caj Koskinen.

Sunnuntairetki 21.2.2021: Alasenlahti, oppaana Onni Rantanen:

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%