Uutiset

Aluehallintovirastolta määräys hammashoidon ajanvarausongelmien korjaamiseksi Tampere-Orivesi yhteistoiminta-alueella

today23.2.2021

share close

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Tampereen kaupungille määräyksen siitä, että potilaan tulee saada arkipäivisin välittömästi yhteys terveyskeskukseen ja terveyskeskuksen tulee ilmoittaa potilaalle hoitoon pääsyn ajankohta. Tarvittavat toimenpiteet on suoritettava 30.4.2021 mennessä.

Samassa päätöksessään aluehallintovirasto on antanut kaupungille hallinnollista ohjausta siitä, että kaupungin täytyy julkaista kiireettömän hammashoidon odotusajat erikseen jokaisesta kaupungin hammashoitolasta. Tampereen kaupungin tulee antaa aluehallintovirastolle jatkoselvitys asiasta 14.5.2021 mennessä.

Aluehallintovirasto on valvonut 26.7.2018 lähtien hoitoon pääsyn (ns. hoitotakuun) toteutumista Tampere-Oriveden yhteistoiminta-alueella. Valvonnanaikana aluehallintovirasto on tehnyt kolme päätöstä asiaan liittyen. Hammashoitolan ajanvaraukseen ei saa välittömästi yhteyttä, mikä on edelleen ongelma. Takaisinsoitto on käytössä, mutta hammashoitoloiden ajanvarauksen käytäntö, jossa potilaalle soitetaan takaisin 2–4 arkipäivän kuluessa, ei ole terveydenhuoltolain mukainen.

Toisena ongelmana on ollut se, että hammashoitoloissa ei ole ollut antaa tarkempaa hoitoon pääsyn ajankohtaa tai potilasta on pyydetty soittamaan seuraavana päivänä uudestaan ajan saamiseksi. Potilaslaki edellyttää, että potilaalle tulee ilmoittaa hoitoon pääsyn ajankohta. Hyväksyttävänä on pidetty käytäntöä, jossa aika ilmoitetaan kuukauden tarkkuudella, ellei täsmällistä aikaa pystytä heti antamaan.

Kaupungin internetsivuilla ilmoitetaan alueen hammashoitolat. Sivuilta puuttuu tieto hoitoon pääsyn odotusajoista. Terveydenhuoltolain mukaan kunnan on julkaistava internetissä tiedot odotusajoista neljän kuukauden välein. Jos kunnalla on useita toimintayksiköitä, on tiedot lain mukaan julkaistava erikseen jokaisesta toimintayksiköstä. Tiedot voi julkaista internetin lisäksi muullakin tavalla, jos kunta tai kuntayhtymä niin päättää.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%