Päivän haastattelu, Uutiset

Museo Milavida avautuu 1920-luvun hilpeissä ja vapautuneissa tunnelmissa

Museo Milavida avautuu 1920-luvun hilpeissä ja vapautuneissa tunnelmissa

Kuva: Postikortti 1920-luvulta, Museo Milavida

Museo Milavida avautuu jälleen perjantaina 26.2.2021. Museo Milavidan ensimmäinen laajempi vaihtuva näyttely on Paluu 20-luvulle. Näyttelyssä liihotellaan 1920-luvun hilpeissä ja vapautuneissa tunnelmissa.

Vuosikymmen mullisti naisten muodin ja toi mukanaan mm. charlestonin, paheellisen jazz-musiikin, auringonpalvonnan ja kieltolain. Näyttely nostaa esiin omien museokokoelmien upeita, aistikkaita pukuja ja asusteita. Lisäksi hilpeässä ja tunnelmallisessa näyttelyssä voi opetella charlestonin ja muiden muotitanssien askelia ja viihtyä kotimaisten mykkäfilmien parissa.

Samaan aikaan Paluu 20-luvulle –näyttelyn kanssa avautuu Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttely uudistettuna. Näyttely kertoo von Nottbeck -suvun loisteliaasta ja kansainvälisestä elämästä Tampereella.

Tutkija Katri Pyysalo kertoo tarkemmin Paluu 20-luvulle –näyttelystä:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>