Päivän haastattelu, Uutiset

Helvetinjärvelle suunnitteilla uusia reittejä ja muita retkeilyrakenteita

Helvetinjärvelle suunnitteilla uusia reittejä ja muita retkeilyrakenteita

Kuva: Ruoveden kunta

Metsähallitus on saanut valmiiksi luonnoksen Helvetinjärven kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmasta. Suunnitelmalla ohjataan kansallispuiston kehittämistä ja sovitetaan yhteen aluetta koskevia käyttötarpeita. Keskeisiä kysymyksiä ovat luonnonsuojelu ja -hoito, kulttuuriperinnön suojelu, retkeily ja ulkoilu, matkailu, kalastus, metsästys sekä alueen muu käyttö. Suunnitelma laaditaan seuraaville noin 15 vuodelle.

Puiston palveluvarustusta uudistetaan lisäämällä uusia reittejä ja muita retkeilyrakenteita sekä parantamalla virkistyskäytön ohjausta opastusviestinnän keinoin. Helvetinkolun ja Haukanhiedan välille luodaan olemassa olevia polkuja hyödyntäen uusia rengasreittejä. Lisäksi puistoon linjataan uusi noin 26 km pitkä rengasreitti, jossa hyödynnetään vanhoja polunpohjia ja polkupyöräteitä.

Helvetinjärven kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaluonnoksesta voi antaa lausunnon 21.3.2021 mennessä.

Tuula Peltonen, puistonjohtaja, Metsähallituksesta kertoo tarkemmin Helvetinjärven tulevaisuuden suunnitelmista:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>