Koronavirus, Uutiset

Nokialla annettu vajaita annoksia koronarokotetta, THL täsmensi ohjeistusta

Nokialla annettu vajaita annoksia koronarokotetta, THL täsmensi ohjeistusta

Kuvituskuva (Pete Linforth / Pixabay)

Nokian terveyspalveluissa on omavalvonnan myötä havaittu, että BioNTech-Pfizerin koronavirusrokotetta on annettu vajaa rokoteannos 49 nokialaiselle. Virheellisiä annoksia on annettu keskiviikkona 24.2. Havainto vajaista rokoteannoksista tehtiin heti rokotuspäivänä normaalin omavalvonnan yhteydessä. Kaikkiin asianomaisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja tarjotaan uutta rokoteaikaa rokotesuojan vahvistamiseksi.

Vajaa rokoteannos aiheutui THL:n hyväksymän ns. ilmakuplatekniikan käytöstä. Sillä pyritään saamaan rokotepullosta maksimaalinen lukumäärä rokotteita. THL täsmensi ohjeita rokotteen käytöstä eilen. Niin sanottua tuberkuliiniruiskua käytettäessä annoskokoa ei pysty arvioimaan luotettavasti.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>