Uutiset

Pahoinpitely yläkoulussa Tampereella

Pahoinpitely yläkoulussa Tampereella

Poliisi tutkii Tampereella yläkoulussa 25.2.2021 aamupäivän aikana tapahtunutta tekoa pahoinpitelynä sekä yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä.

Poliisi on käynnistänyt nopeasti tapahtuneen jälkeen aktiivisen tutkinnan. Rikokseen on epäiltynä useita lapsia tai nuoria, joista yksi on toiminut varsinaisena pahoinpitelijänä. Poliisi on kuulustellut tai parhaillaan kuulustelee tapahtumassa paikalla olleita tai muita osallisia. Varsinaisen teon lisäksi myös avunannosta tai yllytyksestä rikokseen voidaan rikoslain nojalla rangaista.

Pahoinpitelyrikoksesta on kuvattu videoita, joita on levitetty sosiaalisessa mediassa. Videota jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen. Poliisi muistuttaa, ettei hallussa olevaa videota saa jakaa eteenpäin, vaan puhelimeen mahdollisesti ladattu video tulee poistaa. Poliisille ei tarvitse ilmoittaa puhelimeesi jaetusta videosta, koska poliisi tutkii myös videon levittämistä käynnissä olevassa esitutkinnassa.

Epäilty rikos herättää laajemmin huolta tapahtunutta seuranneen ja kuvanneen nuorison toiminnan johdosta. Rikosta on seurannut useita nuoria, joista moni on kuvannut tekoa yrittämättä puuttua tapahtuneeseen, saati suojella uhria. Uhria loukkaavan pahoinpitelyn kuvaamisella ja videon levittämisellä satutetaan ihmistä usein yhtä paljon kuin itse väkivaltarikoksella. Seurauksia voi mieltää kuvittelemalla itsensä vastaavan videon kohteeksi.

Pahoinpitelyrikoksen rangaistusasteikko on vähintään sakkoa - enintään 2 vuotta vankeutta.

Artikkelia muokattu 26.2. klo 13.03: Muutettu enimmäisen kappaleen rikosnimike "yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä" muotoon "yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä".

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>