Uutiset

Ratinan stadionin rokotuspaikka aukeaa 8. maaliskuuta

Ratinan stadionin rokotuspaikka aukeaa 8. maaliskuuta

Koronarokotukset Ratinassa Tampereen stadionin liikuntasaleissa alkavat 8. maaliskuuta 2021. Ensimmäisenä Ratinaan rokotukseen pääsevät yli 80-vuotiaat tamperelaiset, joiden rokotukset keskitetään pääosin Ratinaan rokotusyksikön auettua. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Ratinan rokotusyksikkö on stadionin suvannon puoleisella sivulla. Sinne kuljetaan Ratinan rantatietä pitkin.
Rokotteet saapuvat pienissä erissä, siksi Ratinan rokotusyksikköön (Ratinan rantatie 1) aikoja annetaan tässä vaiheessa viikoksi kerrallaan. Nyt ajan voi varata 8.3. alkavalle viikolle. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaan kuin rokotteita saadaan lisää.

Yli 80-vuotiaiden eli vuonna 1941 tai sitä ennen syntyneiden ei välttämättä tarvitse itse varata aikaa, sillä terveysasemien työntekijät soittavat tähän ikäryhmään kuuluville ja sopivat rokotusajasta. Terveysasemalta tulevissa puheluissa ei sovita rokotusaikoja kotiin, ainoastaan rokotuspisteisiin terveysasemille ja nyt Ratinaan. Soitot on aloitettu yli 90-vuotiaista ja niissä edetään ikävuosi kerrallaan nuorempiin, jotka eivät ole itse varanneet rokotusaikaa.

Jos ajan haluaa varata itse, sen voi hoitaa verkossa: Varaa aika verkossa koronarokotukseen Ajat näkyvät vain yli 80-vuotiaille. tai puhelimitse soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan 03 5657 0023 (joka päivä klo 7‒22) tai omalle terveysasemalle (ma‒to klo 8‒16, pe klo 8‒15).

Jos rokotusaika halutaan varata samalla myös yli 80-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuvalle omaishoitajalle tai yli 70-vuotiaalle, on aika varattava puhelimitse. Verkkoajanvarauksen kautta tämä ei ole mahdollista.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset alkoivat Tampereen terveysasemilla 15.2.2021. Yli 80-vuotiaita rokotetaan Pfizer-Biontecin rokotteella, joka on haastava muun muassa säilytyksen ja kuljetuksen kannalta, sen vuoksi tämän ikäryhmän rokotukset siirretään Ratinaan 8.3. alkaen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>