Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Taaporinvuoren – Kurikkakallion alue, Pirkkala

today1.3.2021

Background
share close
Iso-Naistenjärvi

Helmikuun viimeisenä sunnuntaina Sunnuntairetki suuntasi Pirkkalan Taaporinvuori-Kurikkakallio virkistysalueelle. Taaporinvuoren alue on valittu yhdeksi Suomen luonnon 100 luontohelmeä -kohteeksi. Kyseisessä luontohelmessä oppaana toimii Pirkkalan ympäristöyhdistys ry:n sihteeri Kristiina Kaila.

Taaporinvuoren luontohelmeen kuuluvat kallioalue Toiviosta Kurikkakalliolle sekä Huhtavuori, Saukonvuori, Korvenvuori, Haikanvuori ja Kurikkakallio.  Korkeuserot ovat suuria, ja Taaporinvuoren alueelta löytyy myös kosteikko- sekä suoalueita, joihin kuuluu muun muassa Pirkkalan suurin suo, Pehkusuo.

Pirkkalan ympäristöyhdistyksen sihteeri Kristiina Kaila

Sunnuntairetki 28.2.2021: Pirkkalan ympäristöyhdistys ry:n sihteeri Kristiina Kaila:

 

Iso-Naistenjärven laavu

Vinkkirepussa kuultiin, että retkelle lähdettäessä puuklapien sijasta reppuun voi pakata puubrikettejä. Suomalaista Bioklapia voi käyttää polttopuun asemasta. Bioklapi Oy:n toimitusjohtaja Rauno Salmelan mukaan makkaratulia varten reppuun riittää 1-2 bioklapia. Bioklapin katkaisu ja paloittelu käsin on myös mahdollista.

Vinkkireppu 28.2.2021: Bioklapi Oy:n toimitusjohtaja ja bioenergia-asiantuntija Rauno Salmela:

Kuva: Bioklapi Oy

Sunnuntaibongauksessa tutustuttiin tällä kertaa puukiipijään, jonka voi kuulla ja nähdä myös Taaporinvuoren alueella. Puukiipijä pesii juurikin vanhoissa kuusikoissa ja sekametsissä. Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen aktiivi Olavi Kalkko kertoi lisää tästä hauskasta linnusta.

Sunnuntaibongaus 28.2.2021: Puukiipijä:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%