Koronavirus

Pirkanmaalla siirrytään sittenkin etäopetukseen yläkouluissa ja toisella asteella

today3.3.2021

Background
share close

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on 3.3.2021 linjannut, että alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.-9. -luokilla ja toisella asteella 8.-28.3.2021 väliseksi ajaksi erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta.

Korkeakoulut ja yliopistot jatkavat kevätkauden etäopetuksessa lukuun ottamatta pakollisia lähiharjoituksia- ja töitä.

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa ajalla 8. – 28.3.2021 ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa (ml. jäähallit ja uimahallit) on mahdollista 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8. – 28.3.2021 ellei OKM/THL turvaohjeistusta voida noudattaa. Uimahallissa mahdollistetaan kuntouttava ja vastaava toiminta.

Lisäksi Pirkanmaalla suositellaan suljettavaksi 8. – 28.3.2021

  • Nuorisotilat, lukuun ottamatta 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia yleisiä turvaohjeita noudattaen. Lääkinnällinen tai vastaava kuntoutus on kuitenkin mahdollista.
  • Vapaan sivistyksen opetustoiminnan kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina, ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, mikäli opetus voidaan toteuttaa OKM:n/THL:n turvaohjein.
  • Kylpylät ja yleiset saunat
  • Kirjastot (pois lukien esteettömän lähipalvelun välttämättömät toimet, mahdollista nopea materiaalin nouto ja palautus)
  • Museot
  • Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat
  • Huvipuistot ja sisäleikkipuistot

Yksityistilaisuuksissa on enintään kuuden hengen henkilömääräsuositus ajalla 8.- 28.3.2021. Julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään Aville niin ikään kuuden henkilön rajoitusta.

Pirkanmaalla on myös voimassa laaja maskisuositus sekä yleinen etätyösuositus, jolloin kriittiset lähipalvelut on kuitenkin asiakkaille turvattava.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri esittää pandemiaohjausryhmän linjauksesta julkisen liikenteen paikkamäärien rajoittamista Liikenne- ja viestintävirastolle. Niin ikään Aville esitetään tartuntatautilain mukaista päätöstä, joka koskee asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksiä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%