Päivän haastattelu

Parkano on Pirkanmaan elinvoimaisin kunta – Kilpailu ei ole pääasia, vaan työ yritystoiminnan hyväksi

today4.3.2021

Background
share close

Parkano on Pirkanmaan elinvoimaisin kunta. Parkanon voitto Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa selvisi helmikuun lopulla. Kilpailussa toiseksi sijoittui edellisvuoden tapaan Lempäälä ja kolmanneksi Nokia. Akaa palkittiin vuoden aikana elinvoima-asemaansa eniten parantaneena kuntana.

Parkano on viime vuosina ollut mukana kilpailun kärkikuntien joukossa, mutta voittoon se ylsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Perusteluissa todetaan, että Parkanossa elinvoima-asioiden kehittäminen pohjautuu yritysten todellisiin tarpeisiin ja vahvaan, esimerkillisen tiiviiseen yhteistyöhön eri toimijoiden välillä. Yritysvaikutukset otetaan huomioon päätöksenteossa, mutta niiden toteutumista myös seurataan säännöllisesti. Parkano osallistuu aktiivisesti myös seudullisiin ja maakuntarajat ylittäviin hankkeisiin, mikä hyödyttää koko maakuntaa. Parkano on myös esimerkillään osoittanut, että ostamalla rohkeasti yksityiseltä sektorilta, saa kuntaan lisää yrityksiä, erityisosaamista ja lähipalveluita. Yrittäjämyönteisyys ja yritteliäisyyden ilmapiiri heijastuu kaikessa tekemisessä.

Yritysneuvoja Jari Pihlajamäki Kehitys-Parkki Oy:stä kertoo tarkemmin Parkanossa tehdyistä lukuisista toimenpiteistä sekä Parkanon tulevaisuuden näkymistä:

 

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa arvioidaan kunnan yrittäjyysmyönteisyyttä sekä elinvoimatekijöitä. Kilpailuun osallistutaan itsearviointilomakkeella, joka täytetään kunnan viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja paikallisten yrittäjäyhdistysten yhteisessä arviointikeskustelussa. Tänä vuonna kilpailuvastaukset saatiin kahta lukuun ottamatta jokaisesta Pirkanmaan kunnasta. Kilpailutuloksista julkistetaan kolmen kärki sekä edellisen vuoden aikana elinvoima-asemaansa eniten parantanut kunta.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%