Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Viinikanjoki Parkanossa

Sunnuntairetki: Viinikanjoki Parkanossa

Sunnuntairetki suuntasi tällä kertaa Parkanoon Viinikanjoelle, joka on valittu Vuoden lähikalastuskohteeksi vuonna 2018. Oppaana toimii Parkanon Urheilukalastajien aktiivi Mikko Törmä.

Kaunis ja kalaisa Viinikanjoki virtaa Parkanossa aivan kaupungin keskustan kupeessa. Joki saa alkunsa Kairolammesta ja laskee Parkanonjärven pohjoispäähän. Kalastusalueelle mahtuu viisi koskea, jotka ovat Kairokoski, Haapaskoski, Lehtiskoski, Viinikkakoski ja Turpeuskoski.

Viinikanjoen kalastusalueella voi kalastaa virvelillä ja perhokalastusvälineillä. Viinikanjoen tavoitelluimmat saaliskalat ovat kirjolohi ja taimen. Taimenen lisäksi Viinikanjoen luontaiseen kalastoon kuuluvat myös ahven, hauki, kivisimppu, kuha, särkikalat, made ja kuore.

Sunnuntairetken opas Mikko Törmä, Parkanon Urheilukalastajat ry:stä

Joen rannalla on kolme nuotiopaikkaa, sekä useita parkkipaikkoja. Myös liikuntarajoitteiset kalastajat on huomioitu. Heitä varten on rakennettu kalastuslaituri Haapaslammen länsirannalle. Laituri mahdollistaa vapakalastuksen 120 metrin matkalla ja viereen pääsee autolla.

Sunnuntairetki 7.3.2021: Viinikanjoki, oppaana Mikko Törmä:

 

Tämän kertainen Vinkkireppu käsitteli kalastuslupia, jotka tulee hankkia ennen kalastamista. Onkiminen, pilkkiminen ja silakan litkaus ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia, joihin ei tarvita kalastuslupaa. Muuhun kalastukseen 18–64-vuotiaiden tulee lunastaa kalastonhoitomaksu. Virtavesiin ja erityiskohteille tarvitaan vesialueen omistajan lupa. Myös pyydyskalastukseen, usean vavan kalastukseen tai ravustukseen vaaditaan aina vesialueen omistajalta erillinen lupa. Lisää kalastusluvista kertoo vs. toiminnanjohtaja Ismo Kolari, Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:stä:

Vinkkireppu 7.3.2021: vs. toiminnanjohtaja Ismo Kolari, Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:

 

Sunnuntaibongauksessa kuultiin, että millainen lintu on koskikara. Olavi Kalkko, Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä, kertoo lisää tästä mielenkiintoisesta linnusta, joka on niitä harvoja lintuja, jotka muuttavat Suomeen talveksi.

Sunnuntabongaus 7.3.2021: Koskikara:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>