Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Viinikanjoki Parkanossa

today8.3.2021

Background
share close

Sunnuntairetki suuntasi tällä kertaa Parkanoon Viinikanjoelle, joka on valittu Vuoden lähikalastuskohteeksi vuonna 2018. Oppaana toimii Parkanon Urheilukalastajien aktiivi Mikko Törmä.

Kaunis ja kalaisa Viinikanjoki virtaa Parkanossa aivan kaupungin keskustan kupeessa. Joki saa alkunsa Kairolammesta ja laskee Parkanonjärven pohjoispäähän. Kalastusalueelle mahtuu viisi koskea, jotka ovat Kairokoski, Haapaskoski, Lehtiskoski, Viinikkakoski ja Turpeuskoski.

Viinikanjoen kalastusalueella voi kalastaa virvelillä ja perhokalastusvälineillä. Viinikanjoen tavoitelluimmat saaliskalat ovat kirjolohi ja taimen. Taimenen lisäksi Viinikanjoen luontaiseen kalastoon kuuluvat myös ahven, hauki, kivisimppu, kuha, särkikalat, made ja kuore.

Sunnuntairetken opas Mikko Törmä, Parkanon Urheilukalastajat ry:stä

Joen rannalla on kolme nuotiopaikkaa, sekä useita parkkipaikkoja. Myös liikuntarajoitteiset kalastajat on huomioitu. Heitä varten on rakennettu kalastuslaituri Haapaslammen länsirannalle. Laituri mahdollistaa vapakalastuksen 120 metrin matkalla ja viereen pääsee autolla.

Sunnuntairetki 7.3.2021: Viinikanjoki, oppaana Mikko Törmä:

 

Tämän kertainen Vinkkireppu käsitteli kalastuslupia, jotka tulee hankkia ennen kalastamista. Onkiminen, pilkkiminen ja silakan litkaus ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia, joihin ei tarvita kalastuslupaa. Muuhun kalastukseen 18–64-vuotiaiden tulee lunastaa kalastonhoitomaksu. Virtavesiin ja erityiskohteille tarvitaan vesialueen omistajan lupa. Myös pyydyskalastukseen, usean vavan kalastukseen tai ravustukseen vaaditaan aina vesialueen omistajalta erillinen lupa. Lisää kalastusluvista kertoo vs. toiminnanjohtaja Ismo Kolari, Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:stä:

Vinkkireppu 7.3.2021: vs. toiminnanjohtaja Ismo Kolari, Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:

 

Sunnuntaibongauksessa kuultiin, että millainen lintu on koskikara. Olavi Kalkko, Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä, kertoo lisää tästä mielenkiintoisesta linnusta, joka on niitä harvoja lintuja, jotka muuttavat Suomeen talveksi.

Sunnuntabongaus 7.3.2021: Koskikara:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%