Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaalle kuuden hengen kokoontumisrajoitus maaliskuun loppuun saakka

Pirkanmaalle kuuden hengen kokoontumisrajoitus maaliskuun loppuun saakka

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kiristää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueen kokoontumisrajoituksia. Kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Tämän lisäksi aluehallintovirasto velvoittaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen toimijoita varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Päätös on voimassa ajalla 11.–31.3.2021 ja se koskee koko Pirkanmaan Sairaanhoitopiiriä sekä Punkalaitumen kuntaa.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan nämä päätökset ovat välttämättömiä pandemiatilanteen hillitsemiseksi. Pirkanmaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri arvioi lausunnossaan aluehallintovirastolle, että lisääntyvien tartuntamäärien voidaan olettaa vaikuttavan viiveellä terveydenhuollon kuormittumiseen myös Pirkanmaalla.

Asiantuntijoita kuultuaan aluehallintovirasto pitää tartuntataudin leviämisen estämiseksi välttämättömänä kiristää kokoontumisrajoitusta ja antaa tartuntatautilain pykälän 58 d mukainen määräys Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ja Punkalaitumen kunnassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>