Koronavirus

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä: Nyt on tärkeä arvioida jokaisen tapaamisen välttämättömyyttä

today9.3.2021

Background
share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen koronatilanne on kehittynyt vaikeampaan suuntaan, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kuluneen kahden viikon ajalta 64 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa tehdyistä testeistä oli 2,4 prosenttia viime viikon päättyessä.

Tartunnat on pystytty toistaiseksi jäljittämään entiseen tapaan. Pirkanmaa jatkaa kiihtymisvaiheessa vaikka sairaanhoitopiirin alueella on käytössä valtaosa leviämisvaiheen suosituksista.

Kohtaamiset minimiin
Aluehallintovirasto on 9.3. tehnyt päätöksen, jolla julkiset kokoontumiset on rajoitettu Pirkanmaalla kuuteen henkilöön. Aluehallintovirasto velvoittaa myös Pirkanmaan alueen yksityisiä ja julkisia yhteisöjä varmistamaan asiakastiloissaan, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan turvaväleillä välttää, asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja että pintojen puhdistamista tehostetaan.

-Nyt on tärkeä arvioida jokaisen tapaamisen välttämättömyyttä. Kohtaamisia kannattaa välttää, jotta saamme tartuntojen määrän laskemaan myös Pirkanmaalla, toteaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Tartuntoja etenkin opiskelija-asuntoloista, harrastuksista ja työpaikoilta
Viime viikolla on 217 tartuntaa. Tartunnoista pystyttiin jäljittämään 79 prosenttia eli 172 tartuntaa. Kolmannes tartunnan saaneista oli jo edeltävästi karanteenissa. Suurin osa tartunnoista on peräisin Pirkanmaalta.

Tartunnoista 60 todettiin perhepiiristä tai samasta taloudesta. Nämä ovat jatkotartuntoja edellisten viikkojen tartuntoihin. Kaikkiaan 32 tapausta tuli opiskelija-asuntoloista ja 25 harrastuksista. Yhteensä 19 tartuntaa tuli seitsemältä eri työpaikalta. Ystävien tai tuttavien tapaamisista saatiin 18 tartuntaa. Kouluista tuli viisi tartuntaa ja ulkomailta kuusi. Yksittäisiä tapauksia todettiin yksityisistä juhlista, baarista ja liikennevälineestä.

Eniten tartuntoja todettiin 20-49 -vuotiailla. Pirkanmaalla ei todettu uusia muuntovirustapauksia kuluneen viikon aikana.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%