Uutiset

Postimuseo kerää omakuvapostimerkkejä ja tarinoita niiden takana

Postimuseo kerää omakuvapostimerkkejä ja tarinoita niiden takana

Kuva: Postimuseo

Postimuseo on avannut keräyksen omakuvapostimerkeistä nettisivuilleen. Tarkoituksena on kartuttaa museon kokoelmia ja nähdä millaisia merkkejä on teetetty ja miksi. Tarinat merkkien takana kiinnostavat.

Omakuvapostimerkkejä näkee harvoin niiden henkilökohtaisuuden takia. Vain pieni osa on myynnissä ja painokset ovat tavallisesti melko pieniä. Omakuvamerkeissä on usein oivalluksia ja taustalla saattaa olla tarkkaan mietitty ajatus tai käyttötarkoitus. Omakuvapostimerkkejä on monesti teetetty useampia tai suunniteltu kokonainen lähetys omakuvamerkkiin liittyen. Joiltain saattaa löytyä omakuvamerkkien sarja tai laajempi kokoelma omia merkkejä.

– Omakuvapostimerkkejä on voinut teettää 2003 alkaen. Meillä on kokoelmissamme omakuvamerkkejä, mutta nyt haluamme laajentaa aineistoamme. On mielenkiintoista nähdä ovatko merkkien aiheet pysyneet samoina. Uutena keräämme tarinoita omakuvamerkkien takana, koska ne luovat merkityksellisyyttä, kertoo kokoelmapäällikkö Pirjo Mattila.

Postimuseo tallentaa omakuvakuvamerkit tarinoineen arkistoon ja koostaa aineistosta esittelyn Viestinviejät-näyttelyyn Tampereelle museokeskus Vapriikkiin ja verkkosivuille.

Keräykseen ja näyttelyyn voi osallistua lähettämällä Postimuseon nettisivujen kautta kuvan merkistä ja kertomalla siihen liittyvän tarinan. Postimuseo ottaa yhteyttä niihin, joiden merkit soveltuvat näyttelyyn.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>