Päivän haastattelu, Uutiset

Lähijunaliikenteen pilotin jatkuminen edellyttää rahoitusta lisätalousarviosta

Lähijunaliikenteen pilotin jatkuminen edellyttää rahoitusta lisätalousarviosta

Kuva: Leif Rosnell / VR Group

Pirkanmaan liitto toivoo lähijunapilotin jatkoon rahoitusta lisätalousarviosta. Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n välisellä sopimuksella henkilöjunaliikenteen ostaminen jatkuu kuluvan vuoden kesäkuun loppuun saakka. Sopimus sisältää jatko-option loppuvuodesta.

- Lähijunaliikenteen pilotin jatkuminen loppuvuodesta edellyttää, että eduskunta myöntää lisätalousarviossa junaliikenteen ostamiseen lisärahoitusta, sanoo Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela. Liikenne- ja viestintäministeriön ilmoitus optiokaudesta pitäisi tulla maaliskuun loppuun mennessä.

Jos lisärahoitusta ei myönnetä, se tarkoittaa Koskelan mukaan sitä, että Pirkanmaan lähijunaliikenne palaisi vanhaan tilanteeseen, jolloin vain määrättyjä kaukojunia pysähtyisi asemilla.

Pirkanmaalla avautui vuoden 2019 joulukuussa 25 uutta lähijunayhteyttä palvelemaan arkiliikenteen tarpeita. Vuorot kasvoivat Tampereen ja Nokian, Tampereen ja Toijalan sekä Tampereen ja Mänttä-Vilppulan välillä. Osana uusia vuoroja Pirkanmaalla aloitti myös uusi M-lähijuna, joka on täydentänyt vuorotarjontaa Nokian ja Tampereen sekä Toijalan ja Tampereen välillä.

Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela kertoo tarkemmin lähijunapilotista:

 

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>