Uutiset

Poliisi ottaa haalarikamerat käyttöön koko maassa

today10.3.2021

Background
share close

Poliisi aloittaa haalarikameroiden valtakunnallisen käytön keväällä. Haalarikameratoimintaa on pilotoitu Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksilla, ja käytöstä saatujen hyvien kokemusten vuoksi toiminta laajennetaan jokaiselle poliisilaitokselle.

Käytön aloittamista varten Poliisihallitus julkaisi poliisitehtävien kuvaamisesta haalarikameralla tai muulla teknisellä laitteella annetun ohjeen. Ohjeessa on käsitelty haalarikameroiden ja muiden poliisimieheen tai hänen varusteisiinsa kiinnitettävien kuvaamiseen tarkoitettujen teknisten laitteiden käyttämistä ja käyttöperiaatteita poliisitehtävillä. Tämän lisäksi ohje koskee poliisin operatiivisessa toiminnassa tehtävää tiedonhankintaa, joka tehdään haalarikameralla tai muulla teknisellä laitteella yleisvalvontana.

Poliisin haalarikameratoiminnassa lähdetään ennen kaikkea toiminnan avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä. Laitteita käytetään näkyvästi ja kuvaamisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan kuvattavalle henkilölle.

Kaikkea poliisin kuvaamaa tietoa ei tallenneta poliisin henkilörekistereihin – ainoastaan poliisitehtävien kannalta asianmukaiset ja tarpeelliset tiedot.

– Haalarikameroiden käytöllä parannetaan päivittäisen poliisitoiminnan tiedonhankintaa. Haalarikameroilla hankittua tietoa voidaan käyttää esimerkiksi rikosasioiden tai liikenneasioiden näyttönä ja todisteina. Haalarikameroiden käyttöönotolla parannetaan myös sekä poliisin että poliisin kohdehenkilön oikeusturvaa, sanoo Sanna Heikinheimo Poliisihallituksesta.

Poliisi hyödyntää teknistä valvontaa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä ja liikennevalvonnassa.

Kirjoittaja: Valtteri Makkonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%