Koronavirus, Uutiset

VR asettaa maskipakon kaikkiin juniin toistaiseksi

VR asettaa maskipakon kaikkiin juniin toistaiseksi

VR lisää turvallisuustoimenpiteitä ja vastaa asiakkaiden toiveisiin asettamalla maskipakon toistaiseksi kaikkiin VR:n kauko- ja lähijuniin (D- ,G- ,M-, R-, T- ja Z-junat) huomisesta 11.3. alkaen. Terveydellisen esteen takia maskia ei tarvitse käyttää. Viimeisimmän asiakaskyselyn mukaan 65,5 prosenttia VR:n asiakkaista toivoo maskipakkoa juniin.

Heikentyneen koronatilanteen ja asiakkaiden toiveiden myötä VR on päättänyt ottaa käyttöön maskipakon kaikkiin juniin. VR:llä on ollut vahva maskisuositus syksystä 2020 alkaen. Maskinkäyttö vaihtelee alueittain ja parhaimmillaan jopa 90 prosenttia matkustajista käyttää junissa maskia. VR:n tavoitteena on saada kaikki ne matkustajat, joilla ei ole terveydellistä syytä käyttämään maskia junissa. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia syksystä 2020 lähtien kaikissa kauko- ja lähijunissa.

VR lisää matkustusehtoihin maskipakon viimeistään huomisesta 11.3.2021 alkaen. Terveydelliset syyt voivat olla esteenä maskinkäytölle pienelle osalle asiakkaista. Nämä asiakkaat ovat tervetulleita junaan ja VR ei vaadi todistusta terveydellisistä esteistä. Terveydellisen syyn toteaminen henkilökunnalle riittää.

Oman seurueen käyttöön varatussa hytissä tai makuuhytissä ei tarvitse käyttää maskia. Maskia on kuitenkin käytettävä junaan noustessa ja junassa liikkuessa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>