Päivän haastattelu

Ratikan avoimen koeliikenteen alkua siirretään koronatilanteen takia

today12.3.2021

Background
share close

Tampereen Ratikan avoimen koeliikenteen aloitusta on päätetty siirtää heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Koeliikenne alkaa huhtikuun ensimmäinen päivä, mutta matkustajia ei kuitenkaan vielä kyytiin oteta. Uusien suunnitelmien mukaan koeliikenne avataan myös matkustajille toukokuun alusta. Varsinaisen liikennöinnin on määrä alkaa 9. elokuuta.

Tampereen Ratikan avoin koeliikenne on Ratikan käyttöönoton kannalta tärkeä vaihe, jossa viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat. Ratikan kyytiin otetaan silloin maksavia asiakkaita, mutta Ratikka ei liikennöi vielä säännöllisesti eivätkä bussilinjastoon tehtävät muutokset ole vielä voimassa. Samalla kuljettajat ja liikenteenohjaajat saavat arvokasta kokemusta matkustajien kanssa aikataulun mukaan ajamisesta. Avoimen koeliikenteen aloittaminen on käänteentekevä vaihe myös matkustajien kannalta, sillä silloin he pääsevät tutustumaan Ratikalla matkustamiseen ja voivat sitä kautta vaikuttaa palvelukokemuksen hiomiseen.

Koronatilanteen vuoksi avointa koeliikennettä ei voida aloittaa 1.4. matkustajien kanssa, mutta se aloitetaan kuitenkin ilman heitä. Koeliikennevaiheessa tehdään asiakastestausta kuten aiemminkin, suljetuissa pienissä ryhmissä. Tampereen Ratikan avoimen koeliikenteen aloittamisen ajankohdan siirtämisestä toukokuulle on päätetty Tampereen Ratikan liikennöintiallianssin toimesta ja sitä on arvioitu myös Tampereen kaupungin häiriötilannejohtoryhmässä. Tarkka päivämäärä päätetään koronatilanteen mukaan. Aiheesta tiedotetaan uudelleen huhtikuun alkupuolella.

– Kiinnostus Ratikkaa kohtaan on huipussaan, ja aiempien kokemusten ja saadun palautteen perusteella on syytä olettaa, että mahdollisuus päästä Ratikan kyytiin ensimmäistä kertaa saisi suuren ihmisjoukon liikkeelle. Tästä syystä meidän on pakko toimia vastuullisesti ja siirtää ajankohtaa, jolloin Ratikalla matkustamista pääsee kokeilemaan avoimesti, Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo.

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita SUN haastattelussa 12.3.:

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%