Päivän haastattelu, Uutiset

Ratikan avoimen koeliikenteen alkua siirretään koronatilanteen takia

Ratikan avoimen koeliikenteen alkua siirretään koronatilanteen takia

Tampereen Ratikan avoimen koeliikenteen aloitusta on päätetty siirtää heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Koeliikenne alkaa huhtikuun ensimmäinen päivä, mutta matkustajia ei kuitenkaan vielä kyytiin oteta. Uusien suunnitelmien mukaan koeliikenne avataan myös matkustajille toukokuun alusta. Varsinaisen liikennöinnin on määrä alkaa 9. elokuuta.

Tampereen Ratikan avoin koeliikenne on Ratikan käyttöönoton kannalta tärkeä vaihe, jossa viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat. Ratikan kyytiin otetaan silloin maksavia asiakkaita, mutta Ratikka ei liikennöi vielä säännöllisesti eivätkä bussilinjastoon tehtävät muutokset ole vielä voimassa. Samalla kuljettajat ja liikenteenohjaajat saavat arvokasta kokemusta matkustajien kanssa aikataulun mukaan ajamisesta. Avoimen koeliikenteen aloittaminen on käänteentekevä vaihe myös matkustajien kannalta, sillä silloin he pääsevät tutustumaan Ratikalla matkustamiseen ja voivat sitä kautta vaikuttaa palvelukokemuksen hiomiseen.

Koronatilanteen vuoksi avointa koeliikennettä ei voida aloittaa 1.4. matkustajien kanssa, mutta se aloitetaan kuitenkin ilman heitä. Koeliikennevaiheessa tehdään asiakastestausta kuten aiemminkin, suljetuissa pienissä ryhmissä. Tampereen Ratikan avoimen koeliikenteen aloittamisen ajankohdan siirtämisestä toukokuulle on päätetty Tampereen Ratikan liikennöintiallianssin toimesta ja sitä on arvioitu myös Tampereen kaupungin häiriötilannejohtoryhmässä. Tarkka päivämäärä päätetään koronatilanteen mukaan. Aiheesta tiedotetaan uudelleen huhtikuun alkupuolella.

- Kiinnostus Ratikkaa kohtaan on huipussaan, ja aiempien kokemusten ja saadun palautteen perusteella on syytä olettaa, että mahdollisuus päästä Ratikan kyytiin ensimmäistä kertaa saisi suuren ihmisjoukon liikkeelle. Tästä syystä meidän on pakko toimia vastuullisesti ja siirtää ajankohtaa, jolloin Ratikalla matkustamista pääsee kokeilemaan avoimesti, Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo.

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita SUN haastattelussa 12.3.:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>