Uutiset

Juha Ahonen aloittaa Tampereen kaupungin kulttuurijohtajana

Juha Ahonen aloittaa Tampereen kaupungin kulttuurijohtajana

 Kuva: tampere.fi

Tampereen kaupungin kulttuurijohtajaksi on valittu diplomilaulaja Juha Ahonen 1.5.2021 alkaen. Ahonen on toiminut syksystä 2019 Tampere Filharmonian intendenttinä. Vuodesta 2016 hän toimi Espoon kaupunginorkesteri – Tapiola Sinfoniettan intendenttinä. Sitä ennen hän työskenteli Radion Sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä ja usean vuoden ajan Helsingin Musiikkitalon tapahtumapäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tuottajana sekä Yleisradiossa toimittajana ja tuottajana. Lisäksi Ahosella on tehtävän hoitamiseen eduksi katsottu vahva johtamisen ja liiketoimintaosaamisen työkokemus ja koulutus.

Kulttuurijohtaja johtaa sivistyspalveluihin vuoden 2021 alussa perustettua kulttuurin palveluryhmää. Palveluryhmään kuuluvat kulttuuri-, kirjasto- ja museopalvelut, Tampere Filharmonia sekä taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö. Kulttuurijohtaja vastaa kaupungin oman palvelutuotannon johtamisesta sekä johtaa laajaa kulttuuritoimijoiden verkostoa. Palveluryhmässä työskentelee noin 1000 alan ammattilaista.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään ovat soveltuva korkeakoulututkinto ja vahva johtamiskokemus. Virkaan haki 58 henkilöä.

- Olen todella iloinen aloittaessani työn kulttuurin palveluryhmässä ja saadessani kollegoiksi kulttuurin ja taiteen kehittämisen etevimmät asiantuntijat. Olen muutamia vuosia sitten junan Tampereelle tuoma ja minuun on tehnyt suuren vaikutuksen kaupungin moniäänisyys sekä poikkeuksellinen laaja ja tasokas kulttuurikenttä. Tätä työtä jatkamme yhdessä eteenpäin, Juha Ahonen sanoo.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>