Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Birgitan polku Lempäälässä

Sunnuntairetki: Birgitan polku Lempäälässä

Sunnuntairetki on suunnannut Lempäälään Birgitan polulle, joka on ympyränmuotoinen retkeilyreitti kauniissa järvi- ja metsämaisemissa. Nimensä polku on saanut Lempäälän upean maamerkin, yli 500 vuotta vanhan, Pyhän Birgitan kirkon mukaan.

Oppaana toimii Eero Ruotsila Lempäälän ja Vesilahden Matkailuoppaista. Ruotsila ohjaa meidät Saarikonmäen laavulle, jossa on tulentekopaikka polttopuineen sekä käymälä. Laavulle on mahdollista päästä myös autolla. Tämä osuus soveltuu hyvin myös perheille.

Birgitan polulla on n. 50 km merkittyä patikointireittiä ja se valittiin Suomen vuoden 2006 Retkikohteeksi. Matkan varrella on runsaasti tauko- ja nuotiopaikkoja sekä kotia ja laavuja yöpyjiä varten.

Sunnuntairetki 14.3.2021: Birgitan polku:

 

Kuva: Valtteri Kujansuu

Sunnuntaibongauksessa tutustutaan tällä kertaa viirupöllöön. Birgitan polulla Vähä Kausjärven kaakkoispuolella on Peräkulon rauhoitettu aarnialue, pöllöjen ja näätien koti. Olavi Kalkko, Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä, kertoo tarkemmin tästä neljänneksi suurimmasta pöllöstämme:

 

Hyvä ruoka, parempi mieli -sanonta pätee myös luonnossa liikkumiseen. Siksipä retkikeitin on yksi tärkeimmistä varusteista retkelle. Tänä päivänä retkikeittimiä löytyy moneen lähtöön. Millaisia vaihtoehtoja on ja miten kartoittaa itselleen sopivin retkikeitin - näihin vastauksia saadaan Partioaitan tuotepäällikkö Teemu Vuohensillalta Vinkkirepussa:

 

Trangialla valmistuu vaikka lohikeitto

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>